VOORDELEN VAN MUNTTHEE

Kan jij ook zo genieten van een heerlijk geurend glas verse muntthee, met een beetje honing 😉 Muntthee is eigenlijk een bijzonder soort thee, het bevat namelijk geen thee, maar munt (mentha). En het heeft ook nog eens veel voordelen, kende je deze al?1. Muntthee is meestal cafeïne/theïne vrij, afhankelijk van de andere ingrediënten die je erbij stopt. De planten van munt 100% cafeïne vrij.

2. Deze thee is anti-aging, want zeer rijk aan antioxidanten, die schade aan onze cellen voorkomen en ons lichaam beschermen tegen ziekte.

3. In het Midden-Oosten wordt muntthee vaak gedronken omdat het ons vermogen om ijzer te absorberen verbetert. In combinatie met andere kruiden kan munt het opnemen van ijzer nog meer versterken.

4. Muntthee heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Studies hebben laten zien dat onder andere groene munt en pepermunt schadelijke bacteriën remt en de groei van een aantal schadelijke schimmels voorkomen werd.

5. Heb je maag- en darmproblemen? Muntthee helpt en is ook effectief bij de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom.

6. Neem ipv een kopje koffie na het eten een kopje muntthee, werkt goed tegen knoflooklucht.

7. Heb je last van reisziekte of ben je snel misselijk? Muntthee helpt, want het neemt je misselijkheid sneller weg.

8. Muntthee vermindert stress en verminderd het stresshormoon cortisol. Daarnaast is de thee rustgevend.

9. Je geheugen en je alertheid verbeteren door het drinken van muntthee. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die muntthee gedronken hadden voor een test over hun gemoedstoestand beter scoorden!

10. Twee kopjes muntthee per dag is goed voor je huid en oh ja… muntthee werkt verlichtend bij hoofdpijn.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *