ROZEY DELFT

Herinner je je misschien nog dat ik twee jaar geleden in Rotterdam kennis maakte met het duurzame vega & vegan all-you-can-eat restaurant Rozey? Sinds een paar maanden hebben ze een tweede franchise vestiging in Delft, Zocherweg 9, geopend. Dus toen ik een uitnodiging van de lieve Kisten @MissPublicity kreeg, reden we vorig week naar het pittoreske Agnetapark. En als je met je fervent vleesetende (heeft Dylan van zijn pap) zoon gaat, is dat best wel gedurfd, toch?

De ingang heeft glazen deuren en muren (zie filmpje op social) en naast de ingang vind je een kleine Rozey-shop met vegan huidverzorgingsproducten en hun mooie waterkaraffen. Het warme, strakke interieur – met roze, groene en marmeren elementen – de serre en de grote binnentuin zijn zeer uitnodigend. En dan heb ik het nog niet eens over de Instaproof roze neon letters ‘Love at first Bite’ gehad. We werden vriendelijk door bedrijfsmanager Manon ontvangen en mochten met zijn twee in de serre bij de open deur plaatsnemen, heel fijn totaal corona-proof.

Ook in Delft geldt dat je voor het vaste bedrag van € 34,50 (€ 5 meer in het weekend) onbeperkt uit maar liefst 55 gerechtjes (75 procent vegan en 25 procent vega) kunt kiezen inclusief (alcoholische) drankjes. Per ronde bestel je, per persoon, twee gerechtjes van de kaart.

Ik weet nog van Rotterdam dat ik de bitterballen met draadjesvleesch zo geweldig vond. En ja, zelfs twee keer besteld. Dylan: “Zijn deze vegan?). Hoe dan, zo lekker”.  Maar ook de vegan coquille in ‘Beurre Blanc’ (die saus… je wilt het liefst het pannetje aan je mond zetten), de oesterzwammen ‘Peking style’ in een Chinees pannenkoekje en de Vietnamese spring roll met koriander en kokossaus zijn op mijn must-eat lijstje erbij gekomen. Dyl vond de Quesadilla (heerlijke quacamole) ook noemenswaardig en had niet verwacht dat hij hier zo lekker zou eten.

Oh ja, bijgerechten als friet met vega mayonaise (“smaakt gewoon als normale mayo”) zoete aardappelfriet met kerrie mayonaise en brood met hummus kun je onbeperkt bij bestellen. En dan de toetjes….. jongens… Rozey’s Garden met chocolade aarde en framboos (choco en framboos, mijn all-time favoriete zoete combi) is en blijft favoriet (mag ik het recept?). We hebben zeker nog niet alles geproefd en helaas was de warme chocolade lava op, dus reden om snel weer terug te gaan.

PS voor de deur is een gratis parkeerplaats. Let op, want parkeer je rondom in de straten (we kwamen aan de achterkant uit) dan betaal je €30 voor een dagkaart (had ik niet door, dus erg zonde van het geld). En ik zag dat binnenkort een Rozey in Amersfoort opent.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *