ESSE UPDATE

Zoals je vorig jaar hier vast al het een en ander over mijn kennismaking met het Zuid-Afrikaanse Esse Skincare hebt gelezen en over hun Resurrect Serum, maakte ik de afgelopen weken kennis met hun heerlijk ruikende Protect Oil, waarover je hieronder alles leest. Maar ook over hun handige 2in1 Eye & Lip Cream en ja de must have (vind ik) Lip Conditioner die ik van de lieve Marja @MVPR ontving.

Mijn nieuwste Esse ontdekking is deze heerlijk ruikende Protect Oil (€60). De iets dikkere olie (serum) beschermt, herstelt, kalmeert en vermindert huidirritatie. En heel bijzonder het vormt een beschermlaagje op je huid zodat deze beschermd is tegen UV-stralen en andere externe invloeden. Ook bevordert het de doorbloeding van je huid zodat er voldoende voedingsstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hoofdingrediënt is ximenia olie uit Namibië waarvoor Esse samenwerkt met een lokale coöperatie, gerund door vrouwen. De olie wordt geperst uit de pitten van de geel-oranje vruchten van de ximenia struik die in het wild worden verzameld. Deze olie bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren die een heilzame werking hebben. Grote hoeveelheden antioxidanten bieden daarbij krachtige bescherming, zijn anti-aging en maken de olie goed houdbaar. De Protect Oil is 100% Natural, 100% Vegan en 100% Cruelty Free.
Esse: Na het reinigen gebruik je 4/5 druppeltjes alleen de olie of in de ochtend gebruik je 1 druppel onder of door je moisturiser voor een extra boost en bescherming. De olie kan ook plaatselijk op droge en gevoelige plekjes (zelfs op je lippen) worden gebruikt. Ik gebruik de Protect Oil in de avond, want ik vind de olie te veel voor overdag. Die tip van een druppel in je moisturiser voor overdag, vind ik een goede omdat je je huid zo extra beschermt en meteen een mooie glow geeft. En die geur hè 😉

Deze licht gekleurde Eye & Lip Cream (€45) bevat 99% natuurlijke en 85% biologische ingrediënten, hydrateert, herstelt het weefsel, verbetert de elasticiteit en bestrijdt vroegtijdige huidveroudering. Esse adviseert in de ochtend en avond één pompje op je wijsvinger en zachtjes aanbrengen op het ooglid – bijzonder want advies is meestal onder je wenkbrauw ivm knipperen en het niet in je oog komen, maar het werkt – en onder je oog. Restant aanbrengen rondom je lippen. De cream bevat o.a. jojoba- en marula olie, rooibos-, rosehip fruit-, Kigelia Africana Fruit- en baobab extract.

Dit is alweer mijn derde tubetje en dat zegt denk ik wel genoeg. De Lip Conditioner (€18) ruikt en smaakt lekker zacht zoetig (vanille olie) en heeft een handige applicator. Het hydrateert je lippen, maakt ze zacht en geeft ze een subtiel glansje. En de conditioner bevat 99% natuurlijke ingrediënten (o.a. jojoba-en zonnebloemolie, rooibos extract en Kigelia Africana Fruit Extract) waarvan 65% biologisch.

Esse
Esse is Latijn voor ‘zijn’. Het merk werd opgericht door Trevor Steyn in 2002 ten tijde van de opkomst van biologische huidverzorging. Als gevolg van nieuwe wetenschappelijke inzichten dankzij het ‘Human Microbiome Project’ richtte Esse zich vanaf 2010 op professionele huidverzorging met probiotica. Het bedrijf onderzoekt het gebruik van nieuwe probiotica om huidveroudering te bestrijden en de huid gezond te houden. Esse is een ethisch cosmeticamerk dat zoveel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten gebruikt, geen dierlijke ingrediënten gebruikt, duurzaam produceert en een aantal woongemeenschappen in Zuidelijk Afrika ondersteunt.

Vergelijkbare berichten

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *