SILKEN TOFU CHOCOLATE MOUSSE

Jaaa, ik weet dat je net als ik met smart zat te wachten op weer zo’n lekker en makkelijk recept van Patti. En kijk wat ik gisteravond in mijn inbox vond, waarvan het water meteen mijn mond uitliep…

Vanwege de dubieuze reputatie van soja vermeed ik tot een paar weken terug het gebruik van tofu, maar mijn ‘sister from another mother’ uit de UK overtuigde me dat je af en toe best een lekker gerecht met tofu kunt bereiden zonder dat dat meteen leidt tot (hormonale) problemen (eigenlijk zei ze ‘it won’t lead to us growing dicks ??). Ik ging overstag en probeerde al een aantal gerechten uit; (h)eerlijk, low calorie, en rijk aan proteïnen.
Voor het recept dat ik vandaag deel, gaan jullie me vast dankbaar zijn: Silken tofu chocolade mousse! Je hebt tofu en je hebt silken tofu. Zijdezacht, bijna slagroom-achtig. En daarom perfect om (low cal!) desserts mee te maken.

Wat heb je nodig (2 p):
200 gr silken tofu (bij de toko, EkoPlaza etc)
Kokosbloemsuiker
Cacaopoeder

Zo maak je de Silken tofu chocolade mousse: 
Met de staafmixer mix je de tofu, suiker en cacao door elkaar tot een gladde mousse. Ik gebruikte 1 eetlepel kokosbloemsuiker en 1 dessertlepel cacao. Hoeveel jullie gebruiken hangt af van je smaak (zoet of bitter) en is een kwestie van uitproberen. Verdeel de mousse over twee leuke glaasjes of schaaltjes en top af met dingen die je lekker vindt. Ik gebruikte gehakte pure chocolade (72%), gehakte pecannoten, wat kokosschaafsel en frambozen voor een heerlijke frisse touch. Supersimpel en echt smullen ?!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *