POWER ONTBIJT

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik mijn dagen het liefst start met een kom havermout. Zo’n warm power ontbijtje, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld banaan, een noten- of pittenmix en wat rozijnen; lekker en echt supergezond. Ik vond het dan ook bepaald geen straf toen ik werd gevraagd om de nieuwe Express Porridge van Lima te proberen. Glutenvrije volkoren havermoutpap in drie varianten (Matcha Spirulina, Omega 3 en Superfruits) en zonder kooktijd (alleen de -liefst plantaardige- melk dient te worden verwarmd).

De Express Porridge werd onder andere ontwikkeld voor de mensen die zich niet fit voelen na het eten van brood en die een gezond, glutenvrij en lekker alternatief zoeken. Het gebruik is simpel: 35 gram in een kommetje doen en aanvullen met 70-100 ml gekookte plantaardige melk, bijvoorbeeld rijstdrank, haverdrank of sojamelk. Door te variëren met de plantaardige melk en de toevoegingen aan de havermout, creëer je elke dag een nieuw favoriet ontbijtje. Mijn oordeel? Heerlijk!

Lima, zorg en respect voor de natuur en het milieu
Al 60 jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. De producten zijn niet alleen biologisch, maar beantwoorden ook aan de voedingsprincipes van Lima. Lima heeft de filosofie dat we beter leven wanneer we dat doen in harmonie met onszelf en alle andere levensvormen op aarde. De producten van Lima zijn plantaardig en bieden een gevarieerd aanbod van volwaardige granen, plantaardige eiwitten, goede onverzadigde vetzuren en complexe suikers die hun energie geleidelijk vrijgeven. De producten van Lima worden gemaakt met zorg en respect voor de natuur en het milieu.

Omega 3
De Express Porridge is er in verschillende smaken. Zo is er de Omega 3 variant; een bron van kostbare Omega 3 door de aanvulling met lijn-, sesam- en chiazaad. Een subliem trio, rijk aan onverzadigde vetten, om je dag goed mee te beginnen.

Groene pap
De Matcha Spirulina is een ‘groene’ pap die verrijkt is met de twee natuurlijke ingrediënten matcha (groene thee uit Japan) en spirulina (blauwgroene zoutwateralg). Hierdoor is de pap arm aan verzadigde vetten.

Boordevol superfruits
De Superfruits havermoutpap zit, zoals de naam al doet vermoeden, boordevol gedroogde superfruits. De pap is gevuld met witte moerbeien, veenbessen, goji bessen, zure kersen en blauwe bessen en bevat alleen de suikers die voortkomen uit het fruit, dus geen toegevoegde suikers. De pap is door de volkoren havermout vezelrijk en net als de Matcha Spirulina arm aan verzadigde vetten.

Ook trek gekregen?
De Lima Express Porridge is exclusief verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel. Voor de Porridge Superfruits betaal je € 3,99 en voor de Porridge Omega 3 en de Porridge Matcha Spirulina
€ 3,19.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *