VERSE TONIJNBURGER

Je hebt deze heerlijke verse tonijnburger het weekend misschien al op insta voorbij zien komen. Toen we van de zomer in Spanje waren heb ik deze mini burger bij La Costa op Torreónbeach, Mijas gegeten en heb het eigenlijk nooit uit mijn hoofd kunnen zetten, zo lekker! In Nederland heb ik die zwarte broodjes helaas niet kunnen vinden, totdat we vorige week op bezoek waren bij Brown & Serve in Amsterdam.

Dus zaterdag eindelijk weer mijn tanden in zo’n heerlijk burgertje kunnen zetten en het smaakte nog net zo goed, mistte alleen het strand en de zee op de achtergrond 😉 Het recept van hun ‘geheime saus’ (iets met sinaasappel) ben ik helaas kwijt geraakt, maar met die wasabi mayo is het net zo lekker!

Wat heb je nodig (4x)
400 gram verse tonijn
4 zwarte bolletjes
4 plakken tomaat
zeewier (bakje bij AH)
wasabi pasta
wasabi mayo (Saitaku bij AH)

Zo maak je de heerlijke burger
Snij de tonijn met een scherp mes in hele kleine blokjes. Doe in een schaal en meng er 2 theelepels wasabi pasta door. Maak er met vochtige handen 4 ballen van. Stop de ballen in een grillpan en druk ze voorzichtig een beetje plat. Laat de tonijn rondom even aanbraden. Snij intussen de bolletjes doormidden. Smeer de tonijn wasabi over de onderkant en leg er een plakje tomaat op. Daarna de tonijnburger, wat zeewier en de bovenkant van het broodje erop. Smullen maar!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *