IK ❤️ NIGELLA

Nigella Lawson, wie kent haar niet? Voor de mensen die de afgelopen jaren onder een steen leefden: Nigella (1960, en wat ziet ze er toch verrukkelijk uit!) is de meest sexy culinair schrijfster en tv-(thuis)kok ooit. (Ze wordt niet voor niets de koningin van de thuiskeuken genoemd). Haar weelderige vormen, prachtige Britse accent en goed ontwikkelde gevoel voor humor zet ze sans gêne in om haar lezers en kijkers te verleiden met haar kookkunsten. En dat lukt haar! (Ik heb in ieder geval een massive girl-crush op haar, hang aan haar lippen als ze op tv te zien is en verslind haar boeken stuk voor stuk). Precies 20 jaar geleden kwam haar eerste kookboek uit en eind 2017 verscheen haar nieuwste boek, ‘Bij mij aan tafel (het geluk van thuiskoken)’. En ik, lucky bird, kreeg het boek met Kerst van Mariska cadeau.Bij mij aan tafel (het geluk van thuiskoken)
Voor Nigella draait eten om herinneringen en ‘Bij mij aan tafel‘ is daar een afspiegeling van. Het 288 pagina’s tellende boek bevat recepten van de gerechten die ze at in haar jeugd, het eten dat ze bereidt voor vrienden en familie, kortom: gerechten die het best smaken wanneer je ze eet te midden van de mensen die je lief zijn. Van klassieke Nigella-gerechten als ovenschotels, gebraden kip, kleverige toffeecake (ik zié gewoon voor me hoe ze hier zelf een hap van neemt, jullie ook?) en peer-pistachetaart met rozenwater, tot verrassende gerechten en ingrediënten als witte misohummus, fateh met rundvlees en aubergine en gehaktballetjes met orzo. Deze recepten zijn favoriet bij Nigella aan tafel en zullen dat bij jou ook vast worden. Voor de die-hard vega’s onder ons is het boek misschien geen aanrader want er staan flink wat met dierlijke producten bereide gerechten in. Voor mij (ik eet zelf geen vlees) mag dat de pret niet drukken; ik maak wel vleesgerechten voor anderen en er staan plenty recepten in die ik wel kan en wil maken voor mijzelf.

Chocolade-olijfoliemousseZoals bijvoorbeeld Nigella’s –to die for– chocolade-olijfoliemousse. Iedereen kent gewone chocolademousse maar Nigella’s variant is speciaal omdat deze zowel zoet als hartig is. Heerlijk. Ik maakte de mousse op Blue Monday en kan je vertellen dat deze miserabele maandag daardoor op mij geen vat kreeg. Wel een gevalletje (bijna) death-by-chocolate achteraf maar daar doen we hier niet moeilijk over. Uiteraard deel ik met liefde het recept met jullie en laat ik jullie met foto’s de verschillende stappen in de bereiding zien. Eiwitten kloppen (van door mij zelf op de boerderij geraapte eitjes) en zo van jezelf overtuigd zijn dat je de schaal boven de keukenvloer durft om te keren; ik deed het en alles kwam goed :). Bon apetit!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *