NUTELLA BLADERDEEG KERSTBOOM

Nog een paar dagen en het is weer Kerst. Tijd voor gezelligheid en vooral veel en lekker eten. Mariska vroeg me of ik misschien een leuk kersthapje met jullie wilde delen en natuurlijk doe ik dat met liefde. Ik besloot te gaan voor een Nutella bladerdeeg kerstboom. Heel leuk om te maken en als je ‘m een beetje leuk aankleedt, ziet het er spectaculair en super Kerstig uit aan de ontbijttafel.

Ingrediënten:
2 pakken (totaal ongeveer 500 gram) vers bladerdeeg (op rol, te koop bij AH)
1 potje Nutella
1 ei, losgeklopt
Voor de aankleding gebruik je (Kerst)snoep, chocolade etc.

How to make:
Dit is wel even een precisie klusje. Kijk vooral ook naar de foto’s in de collage om ongeveer de stappen te volgen. Leg één van de rollen vers bladerdeeg, inclusief het bakpapier dat erbij zit, op een grote snijplank. Dat werkt het lekkerste. Met een scherp mes (en evt. met behulp van een dunne snijplank die je als lineaal gebruikt) kerf je voorzichtig de ruwe vorm van een kerstboom in het bladerdeeg. Gebruik zoveel mogelijk van het deeg en houd de basis van de boom dus zo wijd als mogelijk.

Nutella smeren (en proeven!)
Smeer met de achterkant van een lepel (of doe het net als ik met je -schone- vingers, veel lekkerder) de Nutella over het bladerdeeg, binnen de vorm van de kerstboom. Je ziet nu een driehoek van Nutella. Pak het tweede vel bladerdeeg op en leg deze zo secuur als mogelijk bovenop het eerste vel. Controleer door het bovenste deegvel voorzichtig op te tillen waar de punt en de basis van de eerste kerstboom zich bevinden en kerf dezelfde vorm voorzichtig in het tweede vel. Weet je zeker dat de twee kerstbomen op dezelfde plek staan, snijd dan helemaal door het deeg heen en leg deegrestanten apart. Zorg dat je onder de basis van de kerstboom deeg overhoudt om een stam uit te snijden.

Wat zijn je takken wonderschoon
Snij met een scherp mes horizontale sneetjes in de boom. Houd hierbij de breedte van de stam in de gaten en houd dezelfde breedte aan. Nu is de kerstboom klaar om de takken te draaien. Begin bij de bodem van de boom, draai van je af en probeer telkens twee keer te draaien. Hoe hoger je komt, hoe lastiger dit wordt. Uiteindelijk kun je de takken nog maar één keer per tak draaien. Uit een deel van het deegrestant kun je eventueel nog een ster snijden. Bestrijk de kerstboom en de ster met het losgeklopte ei, hevel het geheel -inclusief het bakpapier- over naar de bakplaat en bak het geheel zo’n 12-15 minuten in een op 190 graden (180 als je een heteluchtoven gebruikt) voorverwarmde oven. Als de kerstboom mooi goudbruin is, kun je ‘m uit de oven halen.

Versieren
Laat de kerstboom even afkoelen en schuif deze daarna voorzichtig op een brede snijplank. Bestrooi met poedersuiker en versier met (Kerst)snoep en/of chocolade
Enjoy & Happy Xmas!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *