RESURRECT SERUM

Vorige week hadden we de online launch van het nieuwste serum van Esse, waarover Gabriëlle ons alles vertelde en liet zien. Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt – naast het weer eens zien van vele bekende gezichten (zie filmpje op Insta en Facebook) – is het perspakje, dat ik van de lieve Marja @MVPR ontving. Naast het heerlijk ruikende -zachte amandelgeur- anti-aging Resurrect Serum, een pakje Rooibos thee en heerlijke chocolade, zat er een buisje met dode takjes in. ’s Ochtends vroeg voor de launch moest je één 1 takje samendrukken tussen je vingers, zodat je ervaarde dat het helemaal dood is en poeder wordt. De andere takjes stopte je ondersteboven in het flesje en vulde je met water. De dop er weer opdraaien en het flesje neerzetten. Ongelofelijk, binnen een aantal uur kwamen de dore takjes weer helemaal tot leven (jammer dat dit alleen met deze plant kan), het buisje staat nog steeds op mijn bureau, zo wonderlijk. Deze Resurrection plant groeit in de Namib, de oudste woestijn ter wereld, en is het belangrijkste ingrediënt in dit nieuwste Esse serum. Dus bedenk maar eens wat dit met jouw huid kan doen…

Resurrection Plant
Het serum dankt zijn naam aan de Myrothamnus flabellifolia plant, ofwel Resurrection plant, die groeit in de Namib, de oudste woestijn ter wereld. De plant doet zijn naam eer aan vanwege de unieke eigenschap om binnen een paar uur weer tot leven te komen nadat hij compleet is uitgedroogd, zelfs na jaren zonder ook maar één druppel water te hebben gehad. De Resurrection plant bevat ook nog eens een extreem hoog gehalte aan polyfenolen, antioxianten. Bovendien zorgt het er door zijn vochtaantrekkende werking voor dat je huid direct intensief wordt gehydrateerd. Het duurzaam oogsten van de toppen van deze plant is een community project van Esse, in samenwerking met de twaalf Kunene stammen die in Namibië leven.Het serum
Naast het unieke Resurrect extract bevat het serum ook Bakuchiol en Gamma Aminoboterzuur (GABA). Bakuchiol is een extract van Indische Babchi zaden en kan je vergelijken met de effecten van het bekende anti-age ingrediënt Retinol, maar dan zonder de bijbehorende gevoeligheidsreacties. Het vermindert fijne rimpeltjes, verstevigt je huid (stimmuleert je huideigen collageenaanmaak), vermindert hyperpigmentatie en verbetert de elasticiteit. GABA is een aminozuur dat belangrijke voedingsstoffen bevat waardoor huidcellen zich sneller vernieuwen en de huidstructuur verbetert. Het ontspant de spieren in je gezicht en vermindert fijne lijntjes. De formule op basis van aloë vera gel bevat natuurlijk ook nog prebiotica en probiotica, waar Esse om bekend staat -zoals je hier al eerder hebt kunnen lezen- die de microbiële diversiteit op je huid verbeteren en de barrièrefunctie van je huid versterken. Ook is er een hoge dosis hyaluronzuur (houdt 10 keer zijn eigen gewicht in water) toegevoegd waarvan bekend is dat het de huid intensief hydrateert en voller maakt, zodat fijne lijntjes verminderen. Tenslotte verzacht vitamine B5 (Panthenol) huidirritatie en bevordert het de genezing van wondjes en beschadigingen. Als je een gevoelige rode huid hebt of een huid met ontstekingen, zorgt dit serum er ook voor dat je huid binnen no-time herstelt. Kortom het resultaat is een rustige, soepele huid die er steviger en gelift uitziet én die ook  nog eens goed aanvoelt.

Gebruik
Je gebruikt 3 druppels van het heerlijk ruikende,  Resurrect Serum (€109) ’s avonds, op je gereinigde huid voorafgaand aan je nachtverzorging. Het trekt meteen in en merk wel dat het serum alleen niet genoeg is (dan trekt mijn huid nog te veel). Je huid voelt wel meteen fijn en glad aan. Onderzoek heeft laten zien dat de beste resultaten na 12 weken worden bereikt, dus ik ga zeker nog even door. Na een week gebruik merk ik in de ochtend dat mijn huid, soepel en glad is met een gezonde glans. Als het glazen flesje leeg is, laat ik jullie mijn laatste bevindingen weten.

Esse
Esse is Latijn voor ‘zijn’. Het merk werd opgericht door Trevor Steyn in 2002 ten tijde van de opkomst van biologische huidverzorging. Als gevolg van nieuwe wetenschappelijke inzichten dankzij het ‘Human Microbiome Project’ richtte Esse zich vanaf 2010 op professionele huidverzorging met probiotica. Het bedrijf onderzoekt het gebruik van nieuwe probiotica om huidveroudering te bestrijden en de huid gezond te houden. Esse is een ethisch cosmeticamerk dat zoveel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten gebruikt, geen dierlijke ingrediënten gebruikt, duurzaam produceert en een aantal woongemeenschappen in Zuidelijk Afrika ondersteunt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *