|

OENOBIOL UPDATE

Patti en ik zijn de laatste maanden doorgegaan met het slikken van de plantaardige beauty supplementen van Oenobiol. Sommige supplementen hebben we met open armen verwelkomd en zijn opgenomen in onze dagelijkse routine en laten we never NOOIT meer gaan. En van sommige pillen hebben we afscheid genomen, omdat die voor ons geen match waren. Lees je even mee om te zien welke supplementen, naar onze mening, echt wat doen en wij een aanrader vinden? 

Zoals je hier vast al eens hebt gelezen, zijn deze Franse supplementen, ontwikkeld door Marie Bejot – voedingsdeskundige en arts – naast gezonde voeding en sport een goede aanvulling op je gezondheid. En Oenobiol claimt dat je er ook nog eens beter uit gaat zien. En DAT willen we! Op ieder potje Oenobiol (ze hebben maar liefst 15 verschillende supplementen) staat aangegeven dat je de pillen een langere tijd (liefst 3 maanden) moet slikken voordat je resultaat ziet. Dat komt omdat je lichaam een tekort altijd eerst aanvult bij de belangrijkste organen. Een mooie, gezonde volle bos haar of een gladde, gezond glanzende huid vindt je lichaam namelijk niet zo belangrijk, maar wij dus wel!. Dus gaan bij tekorten de aanvullingen eerst naar je vitale organen. Als die tekorten zijn opgelost, zijn pas je haar en huid aan de beurt en daar gaat een aantal maanden overheen. Een overkill van de in water oplosbare vitamines is overigens niet mogelijk, omdat je deze uitplast. Bij andere vitamines en mineralen kan wel sprake van een ‘opstapeling’ zijn, dus let daar wel even op als je ook nog andere supplementen slikt, want dat is niet gezond.

Relax
Patti dacht dat ze wel zonder de Relax pillen kon, maar daar kwam ze na twee weken echt op terug. Haar huid werd na het stoppen echt onrustiger. Ze heeft dus snel weer een potje bij Etos gekocht en neemt nu weer iedere dag 1 paarse pil bij een maaltijd. Oenobiol: ‘De formule van Skin Support Relax is speciaal ontwikkeld om de huid van binnenuit te voeden zodat deze tijdens drukke en stressvolle periode mooi straalt. Dag na dag wordt de huid van binnenuit gevoed en gehydrateerd waardoor de huid zichtbaar zachter, gladder en soepeler is’. De formule is samengesteld uit lavendelolie, magnesium, Q10, en 100% ADH van Vitamine B1, B3, B5, B6, B12, biotine, foliumzuur, vitmamine C en E’.

Jonge huid
Zelf kan ik niet zonder mijn dagelijkse gele ‘Jonge Huid’ pil, want het werkt dus ECHT! Mijn 3e potje is alweer voor de helft op… Ik merkte het al snel aan mijn nagels (veel sterker door de Vitamine D) en mijn huid heeft al een tijdje een mooie glans (zonder foundation). Zoals ik al eerder schreef, denk ik dat bepaalde supplementen in samenwerking met de juiste huidverzorging goed werkt. En collageen, visolie (300mg) en vitamine D (400% ADH) heeft je lichaam sowieso nodig. Oenobiol: ‘De formule van Skin Support Jonge Huid is speciaal ontwikkeld voor het behoud van een soepele en stralende huid. Dag na dag wordt de huid van binnenuit gevoed voor het behoud van een jong uiterlijk. Skin Support Jonge Huid helpt bij het behoud van de elasticiteit van de huid, dankzij de combinatie van visolie, collageen (voor je gezicht en je lichaam), vitamine D, E en C’.

Veerkracht
Na een halve pot – twee keer per dag 1 pilletje Veerkracht bij de maaltijd – kan ik zeggen dat mijn haar beter gaat. Het valt tijdens het wassen veel minder uit en dat is voor mij echt heel belangrijk. In het begin was 2 keer per dag aan deze pil denken, echt een opgave (vergat het wel eens). Maar omdat je na een paar weken het verschil begint te merken, denk je er wel aan. Mijn 2e pot heb ik heel enthousiast al in de voorraadkast staan. Oenobiol: ‘De specifieke formule is samengesteld uit cystine (een onderdeel van keratine), B-vitaminen, koper, zink en extract van blauwe bosbes. Het bosbessenextract helpt om de microcirculatie van de hoofdhuid te activeren. Aangezien nieuw haar 3 tot 6 maanden nodig heeft om zich te ontwikkelen en te groeien, bevat Oenobiol Paris Hair Support een kuur voor  3 maanden. Gedurende deze periode wordt je haar gevoed en de veerkracht van je haar van binnenuit verbeterd’.

Ik zag bij Etos dat Oenobiol ook Volume voor je haar heeft. Deze supplementen bevatten plantaardig 5-alfa-reductol (pompoenzaadolie) en verschillende B vitaminen, waaronder biotine (vitamine B8) dat bijdraagt aan het behoud van een normaal en dus gezond haar. Mijn plan was om ook Volume afwisselend (1 keer per dag 1 pil van elk potje of om de dag 2 pillen van 1 potje) te gaan slikken, zodat je alles binnenkrijgt wat belangrijk voor je haar is. Maar Oenobiol vindt dit geen goed plan: ‘We raden aan deze beautysupplementen afwisselend van elkaar te gebruiken. Dosering is 2 capsules per dag per variant. Als je beide varianten gaat slikken krijg je teveel vitamine B binnen en als je van beide 1 neemt per dag dan klopt dit niet meer met de dosering en zullen de resultaten anders zijn. Kortom; dit bevelen we niet aan’. Dus zodra mijn pot Veerkracht op is, ga ik aan Volume beginnen. Mijn verzoek aan Oenobiol is om 1 pil voor je haar te maken waar ALLES inzit 😉

Geen match
Patti heeft ook nog de Silhouette Boost op basis van Wakame geprobeerd, wat je helpt je om per dag tot 400kcal extra te verbranden door het energieverbuik in je lichaam te verhogen. Of het echt helpt durft ze niet te zeggen. Ze is na een paar weken wel 10! kilo afgevallen, maar is veel meer gaan bewegen en flink op haar voeding (bijna geen suiker) gaan letten. Zelf zag ik na een potje Autobronze Teint, op basis van Kurkuma – waarvan je een mooie, egale en stralende bruine teint over je hele gezicht en lichaam, zonder zon, zou krijgen – geen resultaat. Misschien was ik een paar maanden geleden nog te gekleurd van de zomer, dus ik geef deze brons-kleurige pillen begin volgend jaar nog een kans, want Kurkuma is sowieso goed voor je 🙂

Tip: gratis potje Oenobiol!
Gooi de kartonnen verpakking om de potjes niet zomaar weg, want bij 4 spaarpunten (onderop de verpakking) krijg je een gratis product toegestuurd! Lees hier hoe. En bij aanmelden krijg je al je eerste spaarpunt cadeau.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *