BEAUTY UPDATE

Kregen we toch fijn beauty nieuws van Royal Fern, Pour Toujours en Frank Leder te horen op een hele mooie locatie, Dis Studio, in Amsterdam. Ik was nog niet bekend met deze mooie merken en wil graag dit heerlijk ruikende én anti-aging nieuws uit Duitsland en Frankrijk even met jullie delen:

fullsizerender-3

Royal Fern
Dermatoloog en grondlegger Dr. Timm Golueke kwam uit München om alles over zijn anti-aging lijn Royal Fern te vertellen. ‘Verfijnde huidverzorging welke veroudering van de huid op verschillende niveaus bestrijdt en welke de huid zeer effectief beschermt en herstelt’. Zijn huidverzorgingslijn is gebaseerd op de anti-aging eigenschappen van varens. Met jarenlange ervaring in zijn kliniek, weet Timm wat zijn klanten willen: een strakkere en stevigere huid. Huidverzorging moet de aanmaak van collageen, elastine en de celvernieuwing stimuleren. En natuurlijk ook het vocht in de huid herstellen, beschermen tegen vrije radicalen, milieuvervuiling en UV-stralen. En het liefst de bestaande schade aan de huid herstellen en (hyper)pigmentatie remmen.

Tijdens de zoektocht naar ingrediënten ontdekte hij een aantal studies naar het anti-aging potentieel van varens, in het bijzonder met betrekking tot licht-gerelateerde beschadiging van de huid. Samenwerkend met professor Leonhard Zastrow, heeft hij Royal Fern ontwikkeld – een biologisch complex van werkzame stoffen met een zuiver natuurlijke bescherming tegen UV-straling – die de strijd met de producten van La Mer makkelijk aan kan 😉 De 5 producten zijn vegan, natuurlijk en diervriendelijk. In de crème zit naast het biologische complex, vitamine A en E ook nog eens een heel mooie glans, doordat het licht wordt teruggekaatst. De all- in-1 reiniger ruikt heel lekker, de overige producten zijn bijna geurloos. Én het Amerikaanse Violet Grey heeft de producten goedgekeurd 😉

Pour Toujours
Martine Denisot, de ontwikkelaar van Pour Toujours is schrijfster, wereldreiziger en parfumeur. Al sinds jongs af aan ruikt ze aan alles, geur is emotie. Martine volgt geen trends, ze maakt wat ze leuk en lekker vindt én met humor, kijk maar naar de namen van de geuren zoals het op Beyonce geïnspireerde Bootylicious (met kweekpeer!). De 6 geuren zijn unisex en zitten in een hele mooie verpakking. De flessen zijn simpel en elegant met een porseleinen dop, een ode aan haar grootouders want zij maakten porselein. De geuren van het Franse platteland vormen haar inspiratie. Leem, berkenschors, hooi en hyacint typeren voor haar de velden en bossen uit haar geboortestreek.

Dankzij Jacques Polge, de ‘neus’ van Chanel Parfums, kwam zij in aanraking met de eerste ruwe ingrediënten van de parfumerie, de oliën en de absolutes. Ze werkte meerdere maanden in de laboratoria van dit vermaarde huis. En nu, met uitzicht op het Parc de Luxembourg in Parijs, creëert Martine haar bijzondere parfums.

Frank Leder
Frank Leder, Duits mode-ontwerper, verwerkt traditionele Duitse elementen in zijn kledingcollecties. Als je in Berlijn bent, moet je zeker even langs zijn winkel gaan. De innovatieve materialen en gebruikte moderne technieken hebben allen hun basis in Duitsland, een uiting van zijn diepe erkenning voor de Duitse cultuur. In 2012 ontwikkelde Frank Leder ‘Tradition’, een heerlijk ruikende en verzorgende lichaams- en haarverzorgingslijn op basis van verschillende kruiden en planten. De verpakkingen zijn al een kunstwerk op zich; de mooiste Duitse 19e- en 20e-eeuwse portretten en landschappen, die het verhaal vertellen van wat er in het flesje zit. Alle organische, duurzame producten worden in beperkte hoeveelheid in Oostenrijk gefabriceerd. De collectie producten omvat onder andere; Meisterwurz & Honey Handzeep, Vlierbloesem Douchegel en Witbier Shampoo.

untitled

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *