DE HANNAH XPERIENCE

Comment

Beauty

Gisterochtend mocht ik me op uitnodiging van hannah SIRC (Skin Improvement Research Company) melden op het hannah (zonder hoofdletter!) hoofdkwartier; een prachtig pand in Voorthuizen waar o.a. de hannah huidcoaches worden opgeleid en waar zich tevens het kloppend hart van de organisatie bevindt. De reden van mijn bezoek aan hannah was de hannah Xperience die ik zou gaan krijgen; bewustwording van de huid en ervaren wat échte huidverbetering is door middel van de hannah technieken en producten.

Intake
Na een hartelijke ontvangst en een kop koffie begon de Xperience met een intake waarbij huidcoach Chantal me het hemd van het lijf vroeg. Van eet- en drinkgewoontes tot stoelgang, gebruik van vitaminen en medicijnen, alles wat maar van invloed zou kunnen zijn op de huid kwam aan bod. Daarna vroeg ze me om mijn hoofd in een soort fotoapparaat te steken en werden er foto’s van mijn huid gemaakt. Op haar computerscherm liet ze de foto’s zien en -oei!- dat was schrikken! Wat rimpels betreft mag ik op mijn bijna 47ste niet heel hard klagen maar wel was er al behoorlijk wat (nog niet voor het oog zichtbare) UV-schade op de foto te zien. Ik ben een kind uit de jaren 70 en toen werd er blijkbaar nog niet zo fanatiek gesmeerd als nu. Tegenwoordig pas ik gelukkig wat meer op met de zon en na het zien van deze foto gebruik ik alleen nog maar een dagcrème met UV-filter.

Huidananalyse
We gingen naar de behandelruimte en ik mocht plaatsnemen in een stoel (mét stoelverwarming, lekker!). Deze werd in de ligstand gezet en het grote relaxen mocht gaan beginnen. Met een skin analyzer apparaat maakte Chantal eerst een analyse (vocht- en vetgehalte, zuurgraad en melanine- en erytheemwaarde wat staat voor pigment en irritatie) van mijn huid. Hieruit kwam naar voren dat het met het vochtgehalte in mijn huid gelukkig wel goed zit, maar dat het vetgehalte te hoog is, de pH-waarde iéts te hoog en de gevoeligheid van mijn huid bijna twee keer hoger dan zou moeten. Op basis van haar bevindingen bepaalde Chantal met welke producten ik behandeld zou gaan worden en startte ze met een routine die bij hannah altijd hetzelfde verloopt (maar wel afgestemd is op de huid van degene in de stoel): reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. Mijn huid werd gereinigd met de heerlijke Cleansing Oil (ik wist niet eens dat reinigingsolie bestond, ik gebruik zelf meestal een cream, maar wil nu al niets anders meer) en de Sensitive Skin Lotion. Hierna volgde de peeling van mijn gezicht met de Enzymatic Skin Peeling (mijn decolleté werd gepeeld met de Scrub Plus). Het duurde niet lang voordat de peeling op mijn gezicht zachtjes begon te prikken maar Chantal vertelde me dat dat juist de bedoeling was.

Bindweefselmassage
Na de peeling gaf Chantal aan dat ze ging beginnen met de bindweefselmassage, hét onderdeel van deze behandeling waar ik het meest nieuwsgierig naar was en waarmee hannah zich echt onderscheid van andere huidverzorgingsinstituten. Het product dat ze hiervoor gebruikte was de Oxys Genes. Ze begon met de huid op mijn borst en dat was behoorlijk gevoelig. Ook de huid op mijn jukbeenderen was gevoelig en Chantal legde uit dat die gevoeligheid komt door verklevingen. De rest van de behandeling was heerlijk ontspannend en ik voelde hoe mijn huid onder haar vakkundige handen begon te gloeien.

De behandeling werd afgerond met nog een paar heerlijke hannah producten als de Cell Active, Vitamin Complex, 4YOUth, High Quality, de Personal Choice (een dagcrème met het effect van botox) en als kers op de taart de Touch of Silk. (‘Als je die eenmaal gebruikt, wil je niets anders meer’ aldus huidcoach Chantal).

Hoera, cadeautjes!
Bij het afscheid kreeg ik van Chantal een mooie toilettas met daarin vijf op mijn huid afgestemde hannah producten – en het hannah boek ‘Huid en meer …’ cadeau. Deze heerlijke lentedag voelde heel even als kerst! De komende periode ga ik de producten die ik meekreeg uiteraard uitproberen en ik hoop jullie volgende maand te laten weten hoe dit bevallen is.

Wie/wat is hannah eigenlijk?
Hét credo van hannah-founder Hannah Hakze was “het gaat er niet om wat je voor de huid doet, maar wel hoe je dit doet”. Al in 1979 had ze een duidelijke missie voor ogen en als specialist in huidtherapie, met jarenlange praktijkervaring en als pionier van de revolutionaire bindweefselmassage, ontwikkelde ze een uniek totaalconcept en producten. Een stappenplan voor de huid met als belangrijkste doel: effectieve en vooral duurzame huidverbetering. Deze kennis droeg ze jaren met veel plezier, gedrevenheid en passie zeer succesvol over aan anderen. Over haar passie schreef ze het boek “Geef je huid een kans”. Op 5 oktober 2006 is deze absolute pionier op het gebied van structurele huidverbetering overleden en sindsdien wordt haar missie voortgezet door een zeer toegewijd team en meer dan 400 huidcoaches in Nederland. Meer weten over hannah, de hannah Xperience en/of de hannah producten? Op hannah vind je alles wat je wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *