ALPHA-H

Als Maureen je van Pure Beauty PR iets opstuurt, kan je ervan uitgaan dat als ze er zelf heel enthousiast over is, jij na gebruik (meestal) ook. Dus je begrijpt al waar dit item over de drie nieuwste Alpha-H beauties naartoe gaat. Alhoewel 1 ding me iets minder bevalt…

Het is alweer even geleden dat ik over de beauties (hun zonneproducten), Liquid Gold en Vitamin Profiling van de Australische Michelle Doherty schreef, omdat er geen nieuwe producten gelanceerd waren. Tot nu toe, want ze hebben maar liefst 5 nieuwe producten uitgebracht in de strijd tegen huidveroudering. Alpha-H gebruikt hoge percentages glycolzuur (fruitzuur) in combinatie met hoge doseringen enzymen, peptiden, vitaminen en antioxidanten. Hierdoor wordt je huid als het ware uit haar comfort zone getrokken, waardoor zij ‘wakker schrikt’ en geactiveerd wordt om nieuwe huidcellen, collageen en elastinevezels aan te maken. En nooit vergeten overdag een SPF50! te gebruiken als je deze beauties gebruikt!

Wist je dat slechts 1% van de vitamines uit voeding en supplementen je huid bereikt? Stress, roken, alcohol, slecht slapen en luchtvervuiling putten de vitamineniveaus nog verder uit. Door vitamines direct op je huid aan te brengen kan het tekort aangevuld worden. Dat is precies wat het time-released vitamine ABCE-complex in de Multivitamin Super Cream (€49,95) crème doet. Pollushield™ geeft aanvullende bescherming tegen luchtvervuiling en PatcH2O™ helpt voorkomen dat er onnodig vocht uit je huid verdampt en hydrateert door een mix van hyaluronzuur, glycerine en ureum.Of ik deze verpakking van deze en die van het masker nou heel fijn vind? Het is een pompsysteem, dat je met beide handen tegelijk moet indrukken en  dat je dan ook nog eens op zijn kop moeten houden, anders smeer je de hele bovenkant onder. Niet echt dus. De vitamines zijn ingekapseld in liposomen (jojoba was bolletjes) die de vitamines conserveren totdat zij door je huid kunnen dringen. De bolletjes knappen open bij gebruik (door wrijving). De inhoud is wel erg fijn. Een luchtige crème boordevol antioxidanten, waarvan je maar 2 pompjes voor je gezicht en hals nodig hebt. Net als de andere producten van Alpha-H voel en zie je dat het meteen wat met je huid doet. De crème tintelt een beetje en geeft je huid een mooie, natuurlijke glans.En dan deze alleskunner, die zich een plekje in mijn badkamer heeft veroverd. De Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream (€39,95) reinigt je huid niet alleen van make-up, talg en vuil, maar is ook een at-home peeling en masker met glycolzuur en melkzuur dat je huid ook nog eens helpt tegen huidveroudering als gevolg van luchtvervuiling. Ik hoor je denken, die moet ik ook hebben 🙂 Kortom dode huidcellen worden verwijderd, je huidvernieuwing krijgt een boost en de exfoliërende werking vervaagt oppervlakkige lijntjes, pigmentvlekjes en littekentjes én grove porien worden op den duur minder zichtbaar. Het hyaluronzuur zorgt dat vocht in je huid wordt vastgehouden, dus je huid behoudt zijn volume en voelt niet trekkerig aan.
Je neemt een beetje van de crème uit de tube en masseert deze over je gezicht. Als je het als masker gebruikt, laat je het wat langer zitten. Daarna was je je gezicht (onder de douche) met warm water. Een super glad, glanzend, rozig huidje is het resultaat! Je mag het elke dag gebruiken, maar het kan zijn dat je huid wat gevoeliger wordt, dus dan liever om de dag. En overdag die SPF50!Het Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask (€49,95) -in dezelfde voor mij onhandige verpakking- verstevigt je huid en geeft ook die mooie glans. Het masker bevat glycolzuur, melkzuur en ferulic acid die samen een at-home peeling van 20% vormen. En dat schijnt heel hoog te zijn voor thuisgebruik. Je weet vast nog wel dat vanaf je 25e het vermogen van je huid om zichzelf te vernieuwen en te herstellen langzaam afneemt. En de collageen aanmaak vanaf je 30e afneemt. Daardoor wordt je huid droger, gevoeliger en krijg je rimpels. Ik wil je niet ‘depri’ maken 😉 maar dit masker doet daar dus wat aan. De 15% glycolzuur voert de dode huidcellen af, stimuleert cel-en collageen aanmaak, vermindert de pigmentophoping en laat je huid vocht beter vasthouden. Het melkzuur maakt je huid weerbaarder, Tazman Pepper kalmeert je huid, Relipidium (gistextract) versterkt de huidbarrière, Provitamine B5 kalmeert en herstelt en aloë vera verbetert de hydratatie.
Je brengt het masker 1 keer per week op een gereinigde, droge huid aan en laat het 10 minuten zijn werk doen. Tintelen hoort erbij, want dat weet je dat de peeling actief is. Daarna met voldoende warm water verwijderen (vind ik in de douche het handigst en ogen dicht). Ik merk dat mijn huid na gebruik wel wat gevoeliger is, dus handig om het masker in avond te gebruiken en overdag weer die SPF50 te gebruiken!

De andere twee nieuwste beauties heb ik nog niet mogen proberen, maar ben daar erg nieuwsgierig naar. De Liquid Gold Firmin Eye Cream (€59,95) met zo’n heerlijke koele applicator verfrist en verstrakt je ooghuid. En de Liquid Gold Rose Hand Cream (€29,95) is een krachtige anti-age crème voor je handen, nagels en nagelriemen met de geur van rozen.

PS Maureen belde en vertelde dat je de luchtdichte verpakking niet ondersteboven moet houden, maar de crème en het masker in één keer van het deksel ‘afswipt’ en met je (schone) hand het deksel ook weer schoonveegt. Ga ik vanavond meteen proberen 🙂

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *