NEROLI MEDITERRANEO

Oh jongens, wat zou ik graag willen dat ik jullie mijn nieuwste crush nu zou kunnen laten ruiken (dank lieve Petra @Prestige Cosmetics Benelux ). Warm, zoetig, poederig, bloemig, maar ook fris en citrus, gewoon zomer in een -heel mooi- flesje. Zo’n geur die je eigenlijk zou willen drinken en waar je maar aan blijft ruiken. Echt, de net gelanceerde nieuwste geur van Perris Monte Carlo is ZOOO lekker. Let me introduce you: Neroli Mediterraneo.

De Perris Monte Carlo Fragrances Italy Collection is uitgebreid met een warme, bloemige, poederachtige, mysterieuze, sensuele, elegante geur: Neroli Mediterraneo. Het eerbetoon van Gian Luca Perris aan de zon, Italië en zijn geweldige citrusgeuren. Ook voor deze geur is Roberto Greco de kunstenaar achter de prachtige key visuals.
Petra Jeanty van der Spek, eigenaresse Prestige Cosmetics Benelux: “De nieuwe geurbeleving van Perris Monte Carlo is gewijd aan Neroli, de waardevolle essence van de Oranjebloesem van de zonnige kust van Calabrië in Italië. Bittere Sinaasappel en Mandarijn uit Sicilië en Bergamot van Calabrië wisselen elkaar af met zonnige en bloemige noten van oranjebloesem en petit grain om vervolgens te sparklen met Ginger en Timur Peper. Tot slot maken Cederhout, Iris en Musk in de basis dit parfum af. De geur ontwikkelt zich in eerste instantie als fris en zacht en later poederachtig, mysterieus en vooral elegant. Neroli Mediterraneo is een top aanvulling op de bestaande Italy Collection. Een frisse geur verpakt in een jasje van poederige, warme en sensuele accenten. De geur geeft een gevoel van ‘op vakantie zijn in Italië’ en wordt verwacht een absolute bestseller te worden.”Neroli
Neroli Mediterraneo brengt je naar Calabrië, waar door het gunstige klimaat ongeveer 35.000 hectare is bestemd voor de teelt van citrusvruchten, zoals sinaasappel, mandarijn, citroen en bergamot. Het is de nieuwe geurreis van Perris Monte Carlo gewijd aan Neroli, de kostbare essentie die wordt verkregen door de distillatie van de oranjebloesem. Een geur die onmiddellijk het weelderige citrus- en bloemige karakter van Neroli onthult, afkomstig van de zonnige kusten van Calabrië en nog sprankelender gemaakt door een rijke mix van citrusvruchten: Siciliaanse bittere sinaasappel, Siciliaanse mandarijn en bergamot uit Calabrië. De frisheid onthult in het hart de meest veelzijdige nuances van de zonnige en bloemige tonen van de Orange Blossom Absolute en Petitgrain, tot het sprankelende akkoord samengesteld uit Gember en Timur peper, tot de meest fluweelachtige en mysterieuze tonen van de Geranium Absolute. De basis is zacht en elegant dankzij de tonen van cederhout, kostbare iris en musk.

Neroli-olie is een essentiële olie dat uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom wordt geproduceerd. De Bigaradia sinaasappelboom wordt veel gekweekt in de mediterrane gebieden. De bloesems worden, meestal met de hand, van eind april tot begin mei verzameld. Neroli wordt door stoomdestillatie gewonnen uit de oranjebloesem en is zeer kostbaar: 1000 kg verse bloesems geven 1,5 kg essentiële olie. De Neroli-essence die is geselecteerd voor deze nieuwe geur komt uit Reggio Calabria, een stad in het zuiden van Italië, bekend om zijn Neroli citrusproductie van topkwaliteit. De geur is fris, licht bitter, bloemig met aromatische facetten.

De Neroli geschiedenis
Tegen het einde van de 17e eeuw introduceerde Anne Marie Orsini, hertogin van Bracciano en prinses van Nerola, Italië, de essentie van bittere sinaasappelboom als een modieuze geur door het te gebruiken om haar handschoenen en haar bad te parfumeren. Sindsdien wordt de term ‘neroli’ gebruikt om deze essentie te beschrijven.Layering
De Perris Monte Carlo geuren laten zich ook heel goed layeren en Perris geeft de volgende tips.
Voor een bloemige twist combineer je met Rose de Taif, Ylang Ylang Nosy Be of Absolue d’Osmanthe.
Voor een houtige twist met Vetiver Java, Nosy Be of Oud Imperial.
En voor een oriëntaalse, vanille twist combineer je de Neroli met Vanille de Tahiti (heerlijke twist).

Neroli Mediterraneo
Hoofdnoten: Sicilian Bitter Orange, Sicilian Mandarin, Bergamot uit Calabria
Hart: Ginger, Geranium Absolute, Neroli Italia, Orange Flower Absolute Petitgrain, Timur Pepper
Basis: Cedarwood, Iris, Musk
Neroli Mediterraneo is binnenkort te koop bij geselecteerde parfumerieën en Ici Paris XL.
Edp 50 ml € 98 | 100 ml € 150

Kissed by the sun, caressed by the wind, nourished by the earth, quenched by the sea

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *