|

HELP ME! + WIN

Afgelopen week las ik een geweldig leuk boek van de Engelse (van Ierse afkomst) journaliste Marianne Power (1976) die haar leven als 36-jarige single een aantal jaren geleden voornamelijk besteedde aan haar werk (ze schrijft voor o.a. Vogue, Grazia, Daily Mail en Telegraph), drinken, katers en Netflix-marathons. Ze leed aan angsten, had schulden en vroeg zich (tijdens de zoveelste kater) af of de zelfhulpboeken die ze geregeld las haar zouden kunnen helpen om een gelukkiger mens te worden. Ze besloot deze vraag om te zetten in een project van 12 maanden waarin ze telkens één maand zou leven volgens de adviezen van een bekend zelfhulpboek. Hoe dat verliep, kunnen we nu lezen in haar humoristische boek (met serieuze ondertoon) Help Me!, dat in meer dan twintig landen is verschenen en waarvan de filmrechten inmiddels verkocht zijn.Individuele zelfhulp
De zelfhulpboeken die Marianne gebruikt voor haar project, zijn o.a. Niet durven, toch doen (Susan Jeffers), Money, A Love Story (Kate Northrup), het welbekende The Secret (Rhonda Byrne), Fuck It (John C. Parkin), Unleash the Power Within (Tony Robins) en De Kracht van het Nu (Eckhart Tolle). Deze individuele zelfhulp zorgt ervoor dat Marianne volledig binnenstebuiten wordt gekeerd en in situaties terecht komt waarvan ze voorheen niet had dúrven dromen. Een klein tipje van de sluier: ze volgt een yogales (naakt!), nodigt wildvreemden uit voor een date, doet stand-up comedy, zoekt bewust de afwijzing op, plant haar eigen begrafenis, spreekt met engelen, loopt over hete kolen (tjakkaaaa!) en hanteert een maandje de Fuck it methode. Maar of ze hier nu allemaal echt een beter – of gelukkiger mens van wordt? Ze stuit in ieder geval op het nodige verzet van haar omgeving (o.a. van haar geweldig lieve moeder en haar beste vriendin) maar komt ook zichzelf zo stevig tegen dat, ondanks een gezonde dosis zelfspot, een depressie op de loer ligt en ze de hulp van een therapeut moet inroepen.En wat vind ik van het boek?
Het boek leest heerlijk weg en doet in de verte denken aan Bridget Jones. (Bridget Jones’s Diary werd in de UK uitgegeven door dezelfde publisher als Help Me!). Tijdens het lezen betrapte ik mezelf er geregeld op dat ik zat te grinniken om de gevatte en eerlijke Engelse humor maar ook om de momenten van (pijnlijke) herkenning. (Zoals jullie op de foto hierboven kunnen zien, ben ik ook van de zelfhulpboeken hahaha). Maar het boek zet ook aan het denken en heeft wel degelijk een serieuze boodschap voor de lezer. Wat die boodschap is, mogen jullie zelf gaan uitvinden.WIN WIN WIN!
Nieuwsgierig geworden? Help Me! verscheen op 6 september jl. bij uitgeverij Spectrum en is voor €19,99 o.a. te koop bij Bol.com. Van de uitgever mogen wij maar liefst twee exemplaren van het boek weggeven. Hoe je kunt winnen? Laat ons in een reactie op onze website, FB pagina, op Twitter of Instagram (je volgt ons natuurlijk al op social media) weten uit welk zelfhulpboek jij nuttige tips hebt gehaald. De gelukkige winnaars worden binnenkort bekend gemaakt.

By: Patti 

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Het boek Voluit leven van Ernst Bolmeijer & Monique Hulsbergen is een praktisch hulpboek over mindfulness / de kunst van het aanvaarden! Beschrijft de denkwijze waar veel mensen mee worstelen. Een boek om jezelf positief te veranderen! Ik ben heel benieuwd naar het boek “Help me” Zoals jij het beschrijft een boek vol Engelse humor, herkenning, maar ook een serieuze boodschap, daar ben ik naar op zoek!

  2. Ik heb geen ervaring met zelfhulpboeken. Maar zou graag, door deze review en foto’s, met Help Me! willen beginnen. En ben benieuwd wat de boodschap is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *