ALL ABOUT SPF

Toen Michelle Doherty, CEO/founder van ALPHA-H onlangs in Nederland was, vertelde ze dat het beste anti-ageing product een zonnefactor is. De Universiteit van Queensland, wereldwijd leider op het gebied van onderzoek naar huidkanker, stelde recentelijk vast dat er bij volwassenen die dagelijks zonbescherming factor 50 gebruikten, na 4,5 jaar geen toename in huidveroudering kon worden gemeten.

De Australische Michelle Doherty is al sinds jaar en dag de drijvende kracht achter Alpha-H. Ze heeft jarenlang een ernstige vorm van acne gehad, die na haar jeugd helaas niet verdween en was teleurgesteld in de resultaten van de toen beschikbare producten. In combinatie met het gebrek aan inlevingsvermogen van artsen en dermatologen ten aanzien van de sporen die een bepaald huidprobleem kunnen nalaten op iemands huid en zelfvertrouwen, ontwikkelde ze Alpha-H.

‘Bij ALPHA-H nemen we SPF serieus; we hebben de afkorting daarom omgedoopt tot ‘Serious Protection Forever’, vertelt Michelle. ‘Als je je, zoals wij, richt op huidverbetering en anti-ageing, dan zijn producten met een hoge beschermingsfactor onmisbaar: 80% van de vroegtijdige huidveroudering wordt immers veroorzaakt door dagelijkse blootstelling aan de zon. Daarnaast werken we veel met glycolzuur: een ingrediënt dat sterk anti-ageing werkt, maar de huid ook gevoeliger maakt voor UV-straling. Het is dus logisch dat we ook producten met een hoge zonbeschermingsfactor in ons assortiment hebben. We breiden dat dit voorjaar flink uit met een aantal innovatieve SPF formules, voor gezicht, ogen en handen’.

Helaas kampt zonbescherming nog steeds onterecht met het stigma dat het moeilijk smeerbaar is en een wit, vet waasje en typische geur achterlaat. Bovendien is er nog veel onwetendheid; zo kijken weinigen naar de houdbaarheidsdatum van het product en weten veel mensen niet dat de beschermende werking van zonnebrand afneemt bij temperaturen boven 25 graden. ‘Zonde, want bij correct gebruik helpt het beschermen tegen rimpels, collageenverlies én pigmentvlekken. Het is dus feitelijk dé ultieme 3-in-1 anti-age must have!’.

Om de bewustwording omtrent huidkanker en huidveroudering in relatie tot de zon te vergroten en het gebruik van zonbescherming te stimuleren start Alpah-H de campagne #ALLABOUTSPF. Michelle: ‘We zullen de hele zomer door middel van allerlei tips en wetenswaardigheden het belang van SPF onder de aandacht brengen via onze website, blog en social media’. Daarnaast doneert Alpha-H voor elk in Europa verkocht SPF product €1,- aan de Universiteit van Queensland voor verder onderzoek naar de behandeling en preventie van huidkanker. We streven ernaar dat het gebruik van SPF een vast onderdeel wordt van ieders beauty regime en willen afrekenen met het onterechte vooroordeel over dikke, vettige substanties en witte waasjes. In een land als Australië met de hoogste zonkracht ter wereld kunnen we het ons simpelweg niet permitteren om producten te maken die niet prettig zijn in gebruik. Onze SPF50+ dagcrèmes voelen, ruiken en smeren uit als een ‘gewone’ dagcrème’. Alle producten zijn te koop via alpha-h.nl.

Daily Essential Moisturizer SPF50+ (€39,95) is een hydraterende dagcrème voor de normaal tot droge huid met vitamine E, silica, aloë vera, bijenwas en 5 UVA/UVB filters. Niet comedogeen en  een uitstekende basis voor make-up en waterproof gedurende 4 uur.

Protection Plus Daily SPF50+ ( €46,95) een Award-winning (Best New Facial Sunscreen), beschermende dagcrème voor de normaal tot gecombineerde huid met granaatappel, pycnogenol, mangozaadboter en 5 UVA/UVB filters. Geeft een matte finish dus een ideale basis voor make-up en trekt snel en volledig in.

Multi Perfecting Skin Tint SPF15 (€44,95) een natuurlijke, met minerale pigmenten getinte dagcrème, zonbescherming SPF15+ en concealer in één. Voorzien van een handig spiegeltje in de deksel, dus ook ideaal als je je make-up gedurende de dag even wilt bijwerken.

Absolute Eye Cream SPF15 (€44,95) een licht getinte, camouflerende oogcrème met UVA/UVB bescherming, peptiden, antioxidanten, vitamine E, niacinamide voor hydratatie, voeding, rimpelpreventie én bescherming van de dunne, gevoelige huid rond de ogen, met een handige applicator. Cafeïne zorgt voor versnelde afvoer van afvalstoffen en vocht, dus ook ideaal bij donkere kringen, vochtwallen en vermoeide ogen.

Wat betreft zonbescherming ligt de focus meestal bij het gezicht; de handen worden vaak vergeten. En dat terwijl onze handen net zo vaak worden blootgesteld aan de zon en dus net zo kwetsbaar zijn voor de schadelijke effecten in de vorm van pigmentvlekjes en een vroegtijdig rimpelende, dunner wordende huid. Daarom lanceert ALPHA-H nu Protection Plus Hand Cream SPF50+ (€39,95) met vitamine C en E, Enzogenol, Ectoïne en 97% UV Block om vrije radicalen te neutraliseren, de aanmaak van collageen te stimuleren, de melanine productie te onderdrukken én de Hand Cream herstelt, beschermt en verzorgt je handen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *