ALL ABOUT OILS

Gebruiken jullie olie als huidverzorging? Zelf ben ik fan van olie en gebruik vaak een gezichtsolie voor de nacht. Ik masseer de olie lekker in en heb het idee dat het echt wat voor mijn huid doet.  Toch zijn er best wel wat vooroordelen over olie, zoals te vet, doet niets tegen huidveroudering etc. Clinique maakt daar voor eens en altijd een korte metten mee.

Over olie bestaan een boel misverstanden. Het is inderdaad lastig te bepalen welke olie goed is voor jouw huidtype en -behoeften. Dr. Tom Mammone, Executive Director of Skin Physiology and Pharmacology, Clinique Research & Development Worldwide helpt de fabels over gezichts- en bodyoliën de wereld uit:

Fabel: Veel oliën maken de huid vet en glimmend.
Feit: De meeste oliën zijn luchtig, worden snel door de huid opgenomen en geven helemaal geen plakkerig gevoel.

Fabel: Oliën dringen niet zo goed in de huid door als een crème.
Feit: Gezichtsoliën dringen dieper door in de huidlagen dan een crème of lotion.

Fabel: Oliën hebben geen anti-verouderings eigenschappen.
Feit: Sommige oliën bevatten wel degelijk ingrediënten die strijden tegen kwalijke milieu invloeden die versnelde veroudering veroorzaken.

Fabel: Mensen met een vette huid moeten geen olie gebruiken.
Feit: Een vette huid heeft ook voeding nodig en olie kan een perfecte verzorging zijn, zonder glim of vette finish.

Clinique begrijpt precies wat de voordelen van gezichts- en bodyoliën zijn en lanceert een uitgekiend samengestelde nieuwe collectie All About Oils.

TA-Oil_INTL

Turnaround Revitalizing Treatment Oil is een lichtgewicht olie die geschikt is voor alle huidtypes en dus heeft ook de vettere huid er baat bij (€48,00)

Smart_Oil_Icon_Shot__INTL_Closed

De nieuwe Clinique Smart Treatment Oil zit vol anti-ageing werkstoffen die de droge, beschadigde huid diep voeden. Verkrijgbaar vanaf half oktober (€39,00)

21655CL-moisture_surge_balm_mask_open_V2c

De nieuwe Moisture Surge Melting Mask Balm is een zijdeachtige, compacte oliebalm die versmelt met de huid en deze soepel en stralend maakt. Verkrijgbaar vanaf half oktober (€44,50)

20429_deep_comfort_body_oil_125ml_INT-v2a

De nieuwe Deep Comfort Body Oil is een luchtige verzorgende olie die het lichaam direct voedt, verzacht en verzorgt. Een mix van ingrediënten als jojobazaadolie en chiazaadolie voeden de droge huid, herstellen de zachtheid en geven een mooie, gezonde glans. Verkrijgbaar vanaf half oktober (€39,00).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *