MATIS

Als wetenschapper begreep Eugène Mavromati, dé man achter het Parijse Matis, al in 1936 dat chemie en wetenschap niet voldoende waren. Producten moeten gecombineerd worden met emotionele dimensies, om hun volledige potentieel te bereiken: ‘omdat de huid de zichtbare weerspiegeling is van de innerlijke schoonheid van elke vrouw’. Dus ik was erg benieuwd naar deze Matis beauties.

De twee nieuwste producten zijn uit de Réponse Délicate lijn, voor de gevoelige of gestreste huid. Beide producten ruiken heel lekker, bevatten saffraanbloem met kalmerende, ontspannende en anti-stress werkende eigenschappen én Microbiotech een exclusief biotechnologisch complex dat de huidbarrière versterkt en de huidflora weer in balans brengt.Het Matis SensiMelting Mask (€35,95) is een roze, verkoelend gelmasker dat je royaal op je gezicht, rond je ogen en hals aanbrengt. Je laat het masker 10 minuutjes zitten en verwijdert het met water. Een glanzende huid is het resultaat. Als je een gevoelige huid hebt, dan verzacht het je huid en haalt irritaties en roodheid weg. Ik vind het een geweldig masker na een dagje strand, dus deze gaat mee op vakantie!De Matis SensiMilk Toner (€33,30) is een witte lotion dat een combinatie is van een reinigingsmelk en lotion. Je masseert 2 pompjes over je gezicht in de ochtend en avond (verwijdert ook je make-up) en je verwijdert de lotion met een wattenschijfje. Een schone, zachte huid is het resultaat.En dan het paradepaardje van Matis, het anti-aging Beauty Elixir Cell Expert in die mooie flacon, met handig pipetje. Het melkachtige elixer is een unieke mix van krachtige ingrediënten die je huid beschermen en hydrateren. Naast glycerine, dat werkt als een vochtbinder, bevat dit elixer stamcellen van de witte roos. Rosa alba is een behoorlijk kostbaar ingrediënt (voor 1 kilo esterische olie zijn 5000 kilo bloemblaadjes nodig). MatiStem CC is een exclusief, actief Matis ingrediënt dat dus gemaakt is van de stamcellen van de witte roos. Deze plantaardige stamcellen zijn rijk aan actieve bestanddelen zoals proteïne, vetten en koolhydraten. Zij helpen bij het beschermen van het gebied rondom de cellen en vergroten de start van het verjongingsproces. Daarnaast bevat het elixer gehydrolyseerde (=zeer klein) erwt. Ik heb nog niet eerder erwt in een huidverzorgingsproduct gezien, maar het is rijk aan proteïnen.
Je brengt in de ochtend en avond 4 druppels van het elixer op je huid aan en je voelt en ziet meteen dat het iets met je huid doet, met een gezonde glans als direct zichtbaar resultaat. Daarover breng je je favoriete gezichtscrème aan. Tip: deze geweldige anti-aging boost voor je huid heb ik online zien voorbij komen voor €65,41 (ipv €77) 😉

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *