WIST JE DAT?

Wist je dat…je nieuwe kleding eigenlijk eerst moet wassen voordat je het draagt, je niet elke dag je haar moet wassen, Italianen heel veel pasta eten, er veel beestjes -ieeeksss – in je bed krioelen en je hierom zoveel moeite met opstaan hebt? Echt! Lees maar…

Had je vanmorgen ook zo’n moeite met opstaan? Donker en winter? Dat komt omdat we volgens ons natuurlijke (bio) ritme pas wakker worden als het licht wordt. Vroeg je wekker zetten (als het dus nog donker is buiten) is daarom niet ideaal, want dat maakt het opstaan veel moeilijker en heeft vaak ook effect op je humeur 😉

Waarom je nieuwe kleding eerst moet wassen? Het is je vast weleens opgevallen dat er nooit kreukels zitten in de kleding die in de winkels hangt. Maar als jij je nieuwe blouse in de wasmachine gooit, komt hij er als een gekreukeld propje weer uit. Dit komt doordat er in de fabriek chemische stoffen op de kleding worden gespoten, om te voorkomen dat de items gaan schimmelen of kreuken. En deze stoffen wil je liever niet op je huid hebben. Zijn de stoffen schadelijk? Niet heel erg, maar je huid kan er geïrriteerd door raken en gaan kriebelen. Daarnaast weet je niet hoe vaak de kleding gepast is en op de grond is gevallen. Misschien had degene voor je wel luizen, zwetende oksels, of liet haar make-up aan de randen achter. Je ziet het niet altijd, maar het kan er wel zitten, dus eerst wassen maar!

Italianen bijna 30! kilo pasta per persoon per jaar eten. En er meer dan 350 verschillende pastavormen en sauzen bestaan.

Het niet verstandig is om iedere dag je haar te wassen. Tijdens het wassen, was je alle talg weg. Deze talg zorgt er onder meer voor dat je hoofdhuid wordt gehydrateerd. En als je dus iedere dag je haar wast, gaat je hoofdhuid juist meer talg produceren, met als resultaat… vet haar. En dat willen we juist niet.

Er zitten zo’n 1,5 miljoen – ieeeksss -huisstofmijten in je bed. Je ziet ze niet met het blote oog omdat ze slechts een kwart millimeter groot zijn. Ook je kussen bestaat na twee jaar uit 10% huisstofmijten en hun uitwerpselen. En er gemiddeld per jaar zo’n 1000 liter zweet in je bed terecht komt. Dus je beddengoed vaak – minstens 1 keer per week – en goed wassen en je slaapkamer elke dag luchten!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *