|

SOILMATES HEALTHY OIL

Toen ik het verhaal van Soilmates las, was ik meteen onder de indruk. En na ontvangst van de Healthy Oil (dank EVDM Agency) blijkt dat deze ook nog eens een aanrader is. Nu ben jij vast ook nieuwsgierig 😉 So here we go… Healthy Oil -100% avocado olie zonder toevoegingen en conserveermiddelen- is, zo claimen de Soilmates, de gezondste (bak)olie van het land. Het is de enige natuurlijke olie die ook op hoge temperatuur zijn antioxidanten, vitaminen en omega’s behoudt. Deze all-in-one olie is geperst van lelijke ‘ugly’ avocado’s. Say what?

De ‘ugly’s’
Soilmates houden van lelijke avocado’s. Dagelijks worden meer dan 1 miljoen! avocado’s in de Rotterdamse haven afgekeurd en weggegooid omdat ze te lelijk zouden zijn voor de supermarkt. Dus een enorme verspilling. Soilmates brengt daar verandering in met hun avocado olie en redt deze avocado’s. Want ook in lelijke avocado’s zitten evenveel goede voedingsstoffen.

Healthy Oil
Healthy Oil zit bomvol natuurlijke antioxidanten, omega’s en vitaminen die jou beschermen tegen onder andere de effecten van zonlicht en stress. De omega’s zijn goed voor je welzijn en belangrijk voor je hersenen, zenuwen en een goed cholesterolniveau. Ons lichaam heeft vetten nodig om het cholesterolgehalte op pijl te houden. Daarom is het essentieel om onverzadigde vetten binnen te krijgen. De olie van Soilmates biedt bijna 82% onverzadigd vet, het goede vet. Dit verlaagt juist je cholesterolgehalte en verkleint daarmee het risico op hart- en vaatziekten. In kokosolie of margarine daarentegen vind je vooral verzadigde vetten.
Ook op hoog vuur blijven alle voedingsstoffen intact, tot 270 °C. Indrukwekkend voor een 100% natuurlijke olie. Geen toevoegingen, geen conserveermiddelen en helemaal vegan. Zelfs beter dan kokosolie en olijfolie. En echt, ook mijn sceptische zoon is om, want zijn zelfgemaakte hamburgers waren, gebraden in deze olie waren lekkerder dan ooit. Deze power olie is one-for-all: over je salade, bakken, grillen, wokken, braden en BBQen. De subtiele, neutrale smaak versterkt de intensiteit van alle gerechten.Beauty boost
Volgens Soilmates kan je de Healthy Oil niet alleen voor je innerlijke welzijn gebruiken, maar ook voor de buitenkant. Ja echt, dus een fles voor in je keuken en badkamer 🙂
– Dankzij de vetzuren die in de olie zitten wordt talg aanmaak gereguleerd en raakt je huid minder snel verstopt. De olie gaat tot in de diepere lagen van de huid en helpt zo de vochtbalans te herstellen. Breng ’s morgens en ’s avonds enkele druppels avocado olie aan op je huid en masseer het licht in.
– Last van droog of pluizend haar? Ook hier kan avocado olie je een handje bij helpen. De olie werkt voedend, herstellend en zorgt voor meer glans. Avocado olie is een van de weinige oliën die de haarschacht binnendringt en daardoor je haar hydrateert. Maak je eigen haarmasker door een banaan en avocado in de blender te stoppen. Voeg daarna 1 eetlepel avocado olie en 1 eetlepel honing toe. Breng het masker aan op je haar en laat het zo’n 20 minuten zitten. Was het avocadomasker daarna uit met warm water of een shampoo.
– De olie verwijdert ook make-up. Daarnaast zorgen de vitamine A & E in de olie ook meteen voor een verzorgend effect, voornamelijk voor de tere huid rond de ogen. Breng ’s avonds enkele druppels avocado olie aan op een watje en masseer het licht in.
– Een fijne diy-scrub voor de gevoelige huid is een combinatie van avocado olie, honing en fijne suiker. Meng 2 eetlepels avocado olie met 1 eetlepel honing en een theelepel fijne suiker. Masseer het zachtjes over je vochtige huid en spoel het daarna af met warm water.

SOILMATES
Soilmates zien zichzelf niet als een bedrijf, maar als mensen. Eén groep mensen met één missie: een gezond lichaam op een gezonde aarde. De eerste Soilmates zijn Jasmijn Rijcken, Dave Le Roux en Sander Breedveld. Met verschillende achtergronden bij bedrijven als Bloomon, VanMoof, PwC en Deliveroo bundelen de drie gedreven ondernemers hun krachten. Samen streven ze naar een gezondere toekomst voor ons allemaal. Jasmijn: “Zolang je dezelfde missie deelt ben je een Soilmate.”Hoe lastig is het om gezond te eten? Fake facts, fabels: wat is waarheid? De Soilmates dachten: dat kan anders. Dat moet makkelijker. Daarom houden zij het graag bij de feiten. Samen met Soilmates van de faculteit Food Innovation and Health van Maastricht University onderzoeken ze de mogelijkheden van natuurlijke voedselbronnen. Alles wat ons lichaam nodig heeft groeit en bloeit gewoon op aarde. Dus Soilmates gaan terug naar hun roots: herontdekken, verstandiger gebruiken, beter bereikbaar maken. Zo krijgen ze meer inzicht in hun waarde. Kennis die ze meteen met alle Soilmates delen. Dat noemen ze Soil Science. Waarvan Healthy Oil het eerste product is en zeker niet de laatste.

Soilmates Healthy Oil is voor €7,49 online en bij AH te koop.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *