|

THE PURE FAMILY + WIN!

Heb ik toch een paar pareltjes in hartje Delft ontdekt! Bij Hills & Mills geniet je in een monumentale huiskamer van de lekkerste pure gerechten. Het gezellige Pure Food Café – genaamd naar de Himalaya (Hills) en de Nederlandse windmolens (Mills) is gevestigd in een voormalige Oer-Hollandse bakkerij. En oh boy, mijn eerste Mango Lassi – zo lekker! – en dat zelfgemaakte naan brood. Echt een reden voor een dagje Delft. 

De Himalaya
De leuke Batul, vertelt dat haar broers Sheraz en Nawaz, de oprichters zijn. Hun vader, waar het hele gezin om draait, komt uit Pakistan (grenzend aan de Himalaya) en hun moeder uit Groningen. Hun ouders hebben elkaar járen geleden bij een strandtent in Scheveningen ontmoet, zo romantisch 🙂 De Himalaya zien veel mensen als hun grootste bron van inspiratie, leven en geluk. Ook de ondernemende familie Kazmi ziet dat zo. De Himalaya staat voor puur en natuur, de mens heeft er minimale invloed en planten en dieren leven in harmonie. Je vindt er rust, eenvoud en pure ontspanning. Er is veel diversiteit, maar toch is alles met elkaar verbonden, in een natuurlijke balans. De Himalaya is een rijke bron voor veel mensen, zoals de rivieren die honderden miljoenen mensen van drinkwater voorzien. Wereldwijd staat de Himalaya symbool voor de kracht van Moeder Aarde.

The Story of
Hun vader, Papa Kazmi, heeft altijd (37 jaar!) in de bediening gewerkt en koken was zijn passie. Dat deed hij zo goed dat ze 4,5 jaar geleden Hills & Mills zijn begonnen. Papa Kazmi kookt alleen met natuurlijke, verse en zo biologisch mogelijke ingrediënten en gebruikt geen toevoegingen – er worden dus geen pakjes gebruikt. Ook verkopen ze hier geen frisdrank, alles is alleen natuurlijk en homemade. Hij kookt zes dagen per week, van ’s middags tot ’s avonds,  in zijn keuken voor zijn gasten alsof hij thuis voor ze kookt. Hij houdt er ook van als mensen hier hun feestje komen vieren! Een dag minder werken? Geen denken aan, eten en drinken is zijn passie en daar leeft hij voor. Je proeft dat alles – zoals de lekkerste salades, smoothies, soepen, naanbrood en die heerlijke rauwe cacaoballetjes! bij de thee – vers en met liefde wordt gemaakt.

The Pure Family
Naast Hills & Mills bestaat The Pure Family ook uit een marketingbureau van de twee broers: MiU Marketing. En even verderop over de brug zit HAKA genaamd naar een een dans van de Maori, waar je energie van krijgt. Tijdens de ontdekkingsreis van Nawaz en Arjan (een huisvriend) door Nieuw Zeeland, één van de puurste plekken op aarde, ontstond het idee voor een pure salad bar. Vers, biologisch, Fairtrade, duurzaam, seizoensgebonden, geen toevoegingen en dus puur en gezond. Heerlijke salades, die je als je wilt ook zelf mag samenstellen, stevige soepen en koudgeperste sapjes uit de slowjuicer voor lunch en diner; om af te halen of te laten bezorgen, natuurlijk per fietskoerier! Helaas was HAKA nog gesloten toen ik vorige week in Delft was (vanaf 11.30 uur) maar is ZEKER een reden om snel nog een keertje terug te gaan.

PURE COOK BOOK + WIN!
Papa Kazmi heeft ook zijn eigen kookboek, het PURE COOK BOOK geschreven, 272 bladzijden vol met hartverwarmende, persoonlijke verhalen – over zijn leven, zijn kids, zijn café – en de heerlijkste recepten, zodat je het Pure Food ook zelf thuis kunt maken. Zoals deze heerlijke Mango Lassi:

Leuk om te weten dat Chef Papa Kazmi’s kookboek behalve in Nederland zelfs in Londen en Tokyo verkrijgbaar is. En….. ik mag zo’n heerlijk exemplaar van Papa Kazmi weggeven. Wil je kans maken? Het enige wat je hoeft te doen is hieronder, op Facebook of Insta even te laten weten waarom jij wilt winnen. Delen = ♥

Practice happiness in everything you do.
Do what feels right and give it your all.
Be positive first, second and last.
Aim higher and live up to your ambitions.
Lose yourself in doing what you love.
Build true relations with people, society and the world.
Make art the true gifts from the soul.
– The Pure Family – 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Mooie woorden van “de experts”…. Kookboeken hebben sowieso altijd mijn interesse, maar dit boek lijkt me heel bijzonder. Met veel aandacht en liefde geschreven. Een echt leesboek, al gaat het mij toch om te beginnen om de recepten. Die ik graag wil gaan uitproberen! Dol op buitenlandse keukens.

  2. I would like to win Papa Kazmi ” The Pure Family” cookbook because I love cooking and I would like to try all of these tasty and healthy recepies from such a great chef. I live quite far away from Delft so it’s hard for me go and try it in Hillls&Mills. I found out about this place few years ago when I was working as a chef. I saw Raw Cacao Date & Walnut Bar recipe in internet and I made it. From that time I have master plan to go to Delft and work there because whole idea of Hills& Mills was so similar to place I worked at that time. Healthy simple food wth middle east flavour it’s what I love!

  3. ik vind India’s eten heerlijk, maar een kookboek in die hoek mis ik nog. De combi met de verhalen maken het extra leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *