VRIJHEID GEEF JE DOOR

Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Op deze dag wordt ook de bevrijding van het toenmalige Nederlands-Indië gevierd. En wij staan 5 mei ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Maar dinsdag vindt natuurlijk ook weer het Bevrijdingsfestival in Den Haag plaats.

Deze 8e editie van het Bevrijdingsfestival worden er weer 70.000! bezoekers verwacht. Er zijn o.a. optredens van de 3JS, Typhoon, Kensington, O’G3NE, Jett Rebel, Emmaly Brown, Brainpower, Arie Koomen, Hind, Dennis Van Leeuwen (Kane) en Sandra Reemer. Het complete programma en de andere locaties in Den Haag waar ook optredens plaatsvinden, vind je op bevrijdingsfestivaldenhaag.nlSee you all there! En zorgen jullie voor mooi weer :)?

Publiek-Bevrijdingsfestival

Sinds 1994 heeft iedere provincie in Nederland een Bevrijdingsfestival. Deze festivals zijn uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement van Nederland. Ook Den Haag heeft sinds 2011 een officieel erkend Bevrijdingsfestival. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Dit jaar is het thema ‘Vrijheid geef je door’.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *