FASHIONWEEK REPORT: SIS & TONY COHEN

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de gezusters Spijkers om hun AW15/16 collectie MetamorphoSIS te tonen. De Smart presents Spijkers en Spijkers show was zeker een van de hoogtepunten van afgelopen Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam. De show werd geopend met veel zwart/wit en ruit motieven maar als snel werd er veel kleur zoals geel, roze en blauw getoond. En ook grafische prints waar de ontwerpen van de tweeling Truus en Riet zo bekend om staan kwamen voorbij.

Muze Kim Feenstra opende ook dit jaar weer de show van Tony Cohen. De designer toonde prachtige sexy creaties zoals lederen jurken veel opengewerkte jurken van kant, mesh en tule.  ‘Openheid en transparantie’ waren dan ook de key words van deze collectie. Ook de kleur rood speelde een grote rol in de AW15/16 collectie. De halve handschoentjes en leren jurk staan definitely op onze Marvelousz wishlist!

Voor de mannenlijn die Tony tegelijk met de dameslijn toonde stond draagbaarheid en afwerking centraal. In de herenlijn werden damesstoffen gebruikt voor comfort maar ook ‘rauwe’ stoffen zoals leer en bont om zo niet de mannelijkheid te verliezen. Veel zwart, grijs met de combinatie van wol en leer.

 

beeld: Peter Stigter

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *