FASHIONWEEK REPORT: BAS KOSTERS

Vrijdagavond 23 januari was het zover. De langverwachte couture show van Bas Kosters. De shows van de excentrieke 37 jarige Bas staan erom bekend heel spectaculair te zijn dus wij konden niet wachten om de show te zien. Tijdens de seating van de gasten kon de oplettende kijker Bas al zien zitten op een pilaar aan het begin van de catwalk. Bas zat in lotushouding volop te mediteren (tijdens de show ging de pilaar zelfs draaien) De boodschap van de collectie was dan ook mindfullness en om mensen bewuster te maken over overconsumptie en recycling. Vandaar dat Bas ook enkele stoffen heeft gebruikt uit zijn eigen kledingkast en uit eerdere collecties.

Transgender model Valentijn de Hingh opende de show en vervolgens belandde je in een soort psychedelische trip! Een zeer kleurrijke collectie met af en toe een monster en de must-have voor vele aanstaande moeders, de originele Bas Kosters Bugaboo kinderwagens. Overigens was het een comfortabele show voor de modellen, deze liepen namelijk allemaal op blote voeten.

Aan het einde van de show werd Bas via een ladder van zijn meditatie-pilaar begeleid en liep hij met zijn Hare Krishna gevolg (inclusief wierook en licht oranje gewaden) de catwalk op om enkele front row gasten te begroeten.

Na de finale veranderde de catwalk in een feest met veel glitter, wierook en liefde!

Het was een geweldige show, ‘Love and Light’..!

 

 

 

Beeld: Peter de Jong, Bas Kosters

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *