RELAX!

Genoeg slapen, gezond eten, veel bewegen: de typische adviezen om te onspannen ken je vast wel. In theorie… Maar hoe pak je dat nu concreet aan, die hele relaxtoestand? Sarah Devos heeft hierover een relaxed boekje geschreven, Relax! 100 manieren om te ontspannen, met leuke zwart/witte illustraties. Sommige tips zetten je aan het denken en door andere tips wil je meteen aan de slag gaan.

Er zijn zoveel eenvoudige manieren om te ontspannen. Het hoeft niet altijd veel geld te kosten of ver weg te zijn. Met dit boek kan je op elk moment van de dag de knop voor de chill-modus omzetten dankzij honderd simpele trucjes:
– Korte ontspanningsoefeningen voor in de file, thuis of op je werk
– Fascinerende weetjes en eenvoudige tips om relaxed door het leven te gaan. Ken jij ‘Het Meest Ontspannende Liedje Ooit’? En weet jij van welk voedsel je zen wordt?
– Voor de hand liggende middelen, die je toch keer op keer vergeet. Denk aan een warm bad, lachen of tijd maken voor een bezoekje aan je (groot)ouders. Belangrijk, maar oh zo vaak vergeten!
– De honderdste tip uit het boek: Maak het jezelf niet te moeilijk. Een goede manier om daarmee te starten? Dit boek – met 100 relaxatietips op een dienblaadje – uitlezen.

En dat heb ik ook gedaan. Het in één keer uitlezen was niet zo moeilijk, omdat somige tips niet veel tekst omvatten. Sommige tips zijn misschien heel eenvoudig en weet je zelf ook wel, maar Sarah helpt je om hier even bij stil te staan in deze hectische tijd, waar we onszelf vaak voorbij lopen.

Sarah was als kind een expert in nietsdoen, maar naarmate ze ouder werd, nam de stress van het leven het lanterfanten over. Ze moest echt leren ontspannen door yoga, beter naar haar lichaam te luisteren en beter te ademen. (Wie niet?). Ze verzamelde 100 tips om te relaxen, zoals koken, thee zetten, ontspannende ademhalingsoefeningen, fietsen, yoga, lopen en golfen. En wist je dat we bij stress onze kaakspieren aanspannen en als we de tijd nemen om deze spieren te onstpannen de rest van ons lichaam ook ontspant?

Relax! is echt een feest der herkenning en een leerproces in 159 bladzijden en zes hoofdstukken: Lief zijn voor je lijf, Relaxed eten, Get up Get Out, Don’t worry Be Happy, Verwen jezelf en Happy Home. Een boekje voor jezelf om er steeds even bij te pakken om te ontspannen. Maar ook leuk om cadeau te geven; ik ken wel een aantal lieverds om me heen, die net als ik even deze eyeopener zouden moet lezen :).

Relax-Sarah-Devos

RELAX! 100 manieren om te ontspannen, Sarah Devos, Lannoo € 14,99

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *