|

THE HAPPY PEARS

Het is altijd een feestje om de enthousiaste, inspirerende Ierse tweeling van The Happy Pear te zien. Vorige week gaven ze een lezing en plantaardige kookdemonstraties tijdens de Gezondsheidsbeurs in Utrecht. En ja, Pat en ik hebben de mannen meteen het hemd van hun lijf ? gevraagd. Oh ja, heb je de radslag boomerang op Insta al gezien? 

Steve en Dave benadrukten tijdens hun lezing nog maar eens hoe belangrijk emotie, connectie en support zijn. “If we don’t express our emotions, they will express us”. Grappig om te horen: “We become the product of the 5 people around us”. Dus hoe je wilt zijn of wat je in leven wilt bereiken, omring je met die juiste mensen. Naast sport en gezonde voeding is slaap zooó belangrijk, je lichaam herstelt s’ nachts en wie minder dan 7 uur per nacht slaapt, heeft meer kans om aan te komen.
Gezondheid draait niet alleen om gezond eten. Emoties, lachen, goed in je vel zitten en lichamelijk contact -lees knuffelen- is misschien nog wel belangrijker. Geniet ook van je cheat day, want “Guilt doesn’t make you happy”. Lach en doe gewoon je best. En IEDEREEN cheat wel eens (wel eens?!?) Ben je een verstokte vlees-eter? Schrap dan niet alles meteen van het menu, maar eet de helft van de week geen vlees. (Zelf kook ik wekelijks gerechten van The Happy Pear en mijn twee vlees-eters zijn er maar wat blij mee). “It’s not about perfection, it’s about making progress”. En daar zijn Patti en ik het helemaal mee eens ?

Patti: wat vinden Steve en Dave ervan dat onze regering de belasting op groenten en fruit heeft verhoogd?
“It’s a shame. Want de universiteit van Oxford heeft onlangs bevestigd dat het beste dat je kan doen voor het milieu is om plantaardig te eten. Voor onze gezondheid en de kosten van healthcare is het ook veel beter om groenten en fruit te eten. Dus je zou het moeten aanmoedigen en niet ontmoedigen.
In Canada eten steeds meer mensen plantaardig, dus de kosten voor fruit en groenten zijn omhoog gegaan en de kosten voor vlees naar beneden omdat minder mensen vlees eten. In de afgelopen 40 jaar is in Amerika de prijs voor soda met 40% gedaald en de prijs voor groenten en fruit is met 40% gestegen. It’s such a shame, maar we moeten ons best blijven doen. The happy Pear probeert met hun video’s en kookboeken te laten zien dat gezonde plantaardige maaltijden niet veel hoeven te kosten en heel makkelijk en snel te maken zijn (echt!) “If you really want to eat healthy there is a way, like discount stores”. Maar elke regering moet het makkelijker maken om de gezonde keuze te maken. Ik was heel benieuwd of de tweeling ook iedere ochtend ‘oilpulde’.
Say what? Ohhh coconut oil through your mouth and teeth. Hahaha, nee dus. Je moet al zoveel: 8 uur slapen, je moet yoga doen, mediteren, aardig tegen mensen zijn, je groenten eten, puur denken, it is quit stressfull. Ze doen hun best, proberen vaak te lachen… Oké oké, jullie hoeven het niet te doen J Gelukkig, want als je iets ‘moet’ doen en je doet het niet ga je je schuldig voelen. Vroeg het alleen uit interesse, omdat ik denk dat het ook wat voor hun is. Want als je een gezonde mond en gebit hebt, dit ook doorwerkt op de rest van je lichaam en organen. Ze gaan het nu zeker proberen, thanks for the inspitration! Ben benieuwd ?

Wat doen Steve & Dave tegen huidveroudering?
Omarmen! We worden allemaal ouder en je kan het niet vermijden. En hoe comfortabeler je in je eigen lichaam zit en je meer lacht, dan straal je meer en zie je er attractiever uit. We moeten anders naar beauty gaan kijken en niet geobsedeerd zijn om er als een twintig-jarige uit te zien, want dan word je op een heel andere manier aantrekkelijk. “We are turning 40 this year, it’s about accepting this, it’s part of life”. Ze nemen ook geen supplementen, alles wat ze nodig hebben, halen ze uit plantaardig voedsel. Ze zwemmen bijna dagelijks in de zee, lachen, genieten van hun leven en nemen zichzelf niet al te serieus. “And also know that we are gonna get old and we’re gonna die one day and less psychally beautiful. It’s part of life. You tend to love yourself more. The less you care about other people, what they think of you. Just accept and embrace that you’re getting old. But sometimes it’s easier said then done. Just accept yourself and become a shiny happy person, you’re gonna be atractive in a different way”. Hear Hear!

Any news?
Yes! Steve en Dave hebben een zes weekse online The Happy Gut cursus ontwikkeld in samenwerking met een plantaardige gastro-enteroloog (maag-en darmziekten) en een diëtist. En iedereen kan hieraan meedoen. Ze hebben al zoveel reacties gekregen van mensen die er nu al baat bij hebben. Dus kijk er even naar en laat het ons weten als je mee gaat doen?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *