WOWCRAB

Als je wel eens in het zuiden van de USA bent geweest, heb je vast een seafood boil (van een tafel) gegeten; shared dining 2.0 en heel gezellig. Dus dan kan je je best voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik las dat WOWCRAB vorig jaar in Rotterdam lanceerde. Helemaal toen ze onlangs, na Amsterdam, een WOWCRAB bij ons in Den Haag (het pand waar eerst Jamie Oliver gevestigd was) openden en ik langs mocht komen. Natuurlijk nam ik mijn Foodie in Crime @MyHappyKitchen mee.
Zij trekken het seafood boil concept nog even door en serveren alles: de zeevruchten, mais, aardappel en eventueel halal kip met cajun kruiden, in een zak. Ja echt, daar wil je toch eten?

De geschiedenis
Cajun seafood boils bestaan ​​​​al sinds de 18e eeuw. De Franse kolonisten namen de cajun keuken mee naar Noord-Amerika waar ze deze verder hebben ontwikkeld: zeevruchten, worst, aardappel en maïs. Tijdens de Franse kolonisatie in Azië werd een nieuwe Frans-Aziatische stijl ontwikkeld. Met vissaus, citroengras, gember samen en traditionele Cajun ingrediënten: laurier, knoflookboter en Creoolse kruiden, meestal geserveerd met witte rijst. Toen in de jaren zeventig Aziatische migranten naar de VS kwamen, brachten ze de nieuwe Frans-Aziatische fusie naar Noord-Amerika. Beide cajun stijlen versmolten tot de versie zoals we die nu kennen: de Franse cajun met een Aziatisch tintje.

De manier waarop cajun-asian seafood in de US wordt gegeten, de gezelligheid die het met zich meebrengt, het delen van eten, samen met de heerlijke kruidenmixen en de fun eromheen, inspireerde WOWCRAB als concept zoals het sinds 2021 staat. Ze maken het eten van zeevruchten leuk en hip in plaats van de conventionele manier in een visrestaurant. Hun zeevruchten worden besteld op basis van de meest vers gevangen van de dag. Hierdoor kan de inhoud van de zeevruchten wekelijks afwijken, op basis van wat er in die periode beschikbaar en duurzaam is om in te kopen.

WOWCRAB
WOWCRAB heeft een Instawaardig interieur vergezeld van lekkere muziek. Het menu scan en bestel je eenvoudig via je mobiel. We begonnen met heerlijke ‘vlezige’ verse oesters en Anne-Marie’s favoriete cocktail (ook in mocktail), de Pornstar Martini. Met vanille wodka, passoa, limoen en eiwit. Heeft dus niets met een martini te maken, alleen het glas waar beide cocktails in worden geserveerd en de elegantie die ze uitstralen, oké ik dwaal een beetje af… Daarna werd de zak met zeevruchten over onze tafel uitgestort en de ober kneep het laatste restje saus er vakkundig uit. Wij slabbetje voor, handschoentjes aan en aanvallen maar, FingerLickingGoodFood. We hadden voor de heerlijke kreeft, crab, langoutines, garnalen en kokkels gekozen. De seasoning werd de WOW Style (alle cajun kruiden door elkaar) en we twijfelden even over het spicy level: mild, medium or hot. Heel stoer dachten we medium te kiezen, maar daar waren onze lippen en smaakpapillen niet heel blij mee, dus we gaan de volgende keer zeker voor mild 🙂

Wil je ook een gezellige seafood avond, waar je je niet hoeft te generen om met je handen te eten, reserveer dan je WOWCRAB tafel hier, want dit moet je meegemaakt hebben.

Tip: zoals je vast wel weet ben ik een vega die wel vis eet (pescotariër) maar al jaaáren geen vlees. Dus we hadden gevraagd of de zak zonder (kip)vlees kon en hadden dit ook via het digitale menu aangegeven. Helaas ging dit toch mis, dus als je ook geen vlees eet, check en vraag dit dan even dubbel.

WOWCRAB
Grote Marktstraat 37, 2511 BH Den Haag
Dagelijks geopend van 16.00-22.00 en zaterdag en zondag vanaf 12.30 uur

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *