|

HET MEDITERRANE DIEET + WIN

Verrast toen ik onverwacht maar liefst twee exemplaren van dit heerlijke boekje van uitgeverij Lannoo ontving, dank, waarvan ik graag één exemplaar weggeef. Dus ben jij net zo gek op olijfolie (in mooie flessen ) als ik -om je brood in te dopen, in salades en om mee te koken- dan is ‘Het Mediterrane dieet’ ook wat voor jou en moet je echt even met deze win-actie meedoen. Want er staan ook nog eens 30 heerlijke, gezonde en makkelijk te maken recepten (denk aan auberginerolletjes, gevulde tomaten en caponata, maar ook een ontbijtsmoothie en chocoladeprofiterolles) uit Griekenland, Frankrijk, Italie, Turkije en Portugal in.

De titel vind ik enigszins verwarrend, want het is (gelukkig) geen dieetboek, maar het gaat meer over een gezond voedingspatroon en levensstijl. Ook wel logisch, want de schrijfster, Wilma van Grinsven-Padberg, is geen diëtist maar een olijfolie expert en gecertifieerd olijfoliesommelier (opleiding aan de Culinary School in New York). Het leest fijn weg, je leert alles over olijfolie en krijgt als bonus adviezen van artsen en onderzoekers die zich met gezonde voeding bezig houden. Want, zoals je vast wel weet, zou de mediterrane keuken één van de gezondste ter wereld zijn. De schrijfster bespreekt verschillende onderzoeken en studies die er bewijs voor leveren dat dit zo is, naast de kracht van het samen eten, zorgen voor voldoende ontspanning en genieten van het leven. Spoiler alert: overwegend plantaardige voeding, met zo min mogelijk gebruik van kant-en-klare producten, met veel groenten, fruit, vis, olijfolie, noten en peulvruchten blijft een gezonde manier van eten. Het mediterrane-dieet, leven zoals onze zuiderburen omvat 256 pagina’s, is in handig A5 formaat en kost €24,99.

WIN WIN WIN
Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op ‘Het Mediterrane dieet’ is hieronder de naam van jouw favoriete olijfolie (meteen inspiratie voor mij) achter te laten. Maandag lees je hier wie de winnaar is.

And the winner is:…
Dank voor al jullie olijfolie tips. Een aantal ken ik niet, dus die ga ik zeker proberen.
Gefeliciteerd Daisy E. Wil je je gegevens naar info@marvelousz.com mailen, dan stuur ik het boek op.

PS degenen die per mail hebben meegedaan, heb ik niet mee laten doen, want geen reactie op deze site, zoals gevraagd. Next time graag op de site meedoen.

Vergelijkbare berichten

29 reacties

  1. Om mee te koken/bakken gebruik ik gewoon die van de AH. Over een salade of om brood in te dippen, pakken we uit met een goede olijfolie, bv Toscaanse Lucca olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *