|

POKÉ PERFECT

Yes, mede Haagse poké bowl lovers, ook wij kunnen nu genieten van héérlijke, gezonde fastfood. Waarschijnlijk weet je vast dat Poké (spreek uit als pokay) een traditioneel Hawaiiaans gerecht is, oorspronkelijk bestaande uit sushirijst, rauwe vis en verschillende toppings geserveerd in een kom. Dus eigenlijk sushi in een kom. Poké Perfect zit aan de Turfmarkt 224-226 en ze hebben ook een heerlijk, zonnig terras. Heb je geen zin om langs te gaan of af te halen, bestellen kan ook.

The Story of
Poké Perfect is een familiebedrijf dat werd opgericht door Gerrit Jan en Quinta Witzel (broer en zus). Zij groeiden op in Nieuw-Vennep in een gezin van 5 kinderen. Na het afronden van de middelbare school verhuisde Gerrit Jan naar Amsterdam voor de opleiding business school en Quinta vertrok naar het buitenland om als fulltime model de wereld te ontdekken. Ze woonde een aantal jaar in New York. Aangezien haar appartement geen keuken had, at ze eigenlijk altijd buiten de deur. En ontdekte hoe gezond en gevarieerd het aanbod van New York kon zijn op het gebied van gezonde, lekkere en gevarieerde voeding. Van saladebars, deli’s tot plekken waar je verse sappen kon bestellen; ze kon elke dag buiten de deur gezond en lekker eten. Terug in terugkomst ging ze op zoek naar soortgelijke adresjes en kwam ze erachter dat deze er niet waren. Zelfs in Amsterdam waren er maar weinig plekken waar je terecht kon voor een snelle hap die duurzaam en gezond was. Toen ze dit besprak met Gerrit Jan bleek dat hij dit aanbod ook miste. Het idee van Poké Perfect was daarmee geboren: een voedingsconcept voor snel, gezond eten met duurzame, verse producten. Met inmiddels 15 vestingen in 9 plaatsen kan je zeggen dat dit een goed idee is geweest.

“Als kind hebben we altijd geleerd om ‘je lichaam als een tempel te behandelen’. Woorden om naar te leven. Wij geloven dat een gezonde levensstijl op jou als persoon reflecteert. Wij geloven dat lekker eten een van de leukste dingen in het leven is, waar je telkens weer van moet genieten.” Daarom zorgen zij ervoor dat door dagelijkse leveringen hun eten altijd vers is. Verkopen ze in hun winkels enkele ingrediënten die ze ook in hun bowls gebruiken. Zijn hun porties altijd hetzelfde, dezelfde hoeveelheden, alles om de consistentie te garanderen en ervoor te zorgen dat wij precies weten wat we in onze bowl krijgen. Serveren ze alleen duurzaam gevangen vis en is de kip scharrel en vrij van hormonen. En ondersteunen ze de omliggende gemeenschap en streven ernaar om waar mogelijk lokaal in te kopen.

Aanrader
Dyl koos de Spicy Sriracha Tuna (Ahi tonijn, avocado, edamame bonen, wortel en lente-uitjes met een heerlijke vegan Sriracha Mayo, gegarneerd met tempura crunchies en sesamzaad, €13,90). Ik ging voor de The Original met tonijn ipv zalm, keuzestress, want ‘create your own bowl’ klonk ook heel aantrekkelijk. Maar trust me, bestel Teh Original en je bent zo blij, echt heerlijk. Ahi tonijn, avocado, edamame bonen, lente-uitjes, versnipperde zeewiervlokken en sesamzaad in een pittige marinade, gegarneerd met masago en de vegan Sriracha Mayo. Een regular (€11,90) is echt meer dan voldoende.

Je kan ipv een bowl kiezen voor sushirrito’s. Dit zijn een soort grote sushi-wraps, gevuld met de gewenste ingrediënten, die je eet als een burrito. Wil je liever geen rijst, quinoa, boerenkool of salade is ook mogelijk. Poké biedt herbruikbare eetstokjes aan, gemaakt van bamboe die in vaatwasser kunnen. En je kan ook kiezen voor een sustainabowl in plaats van een wegwerpverpakking. Dan krijg je tegen betaling van statiegeld een glazen bak mee naar huis en krijgt dat bedrag weer terug als je hem terugbrengt.

Oh, als ik dit zo schrijf en weer zie, krijg ik trek, dus gaan we voor vanavond The Original bestellen 🙂

Vergelijkbare berichten

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *