TIOJITO TIME

1 Reply

Lifestyle

Sherry is terug en heeft het OuweTutte imago echt van zich afgeschud! Sherry is een wijn uit Zuid-Spanje en alleen wijn uit deze streek mag sherry genoemd worden. Er zijn vele varianten van sherry beschikbaar; van de droge Fino tot de zoete Pedro Ximénez.

In 1835 in Jerez richtte de ambitieuze 23 jarige Manuel Maria González een bedrijf op dat uiteindelijk González Byass is geworden. De jonge Manuel werd daarbij begeleid door zijn oom, José Angel de la Pena, (bekend als Pepe). De droge smaak van de Fino bleek een groot succes en in 1849 heeft Manuel, nu ’s werelds best verkochte Fino, genoemd naar zijn bedenker – Tio Pepe (Tio is het Spaanse woord voor oom).

Volgens Antonio Florés, hoofd wijnmaker bij González Byass, is er niets beters dan werken met sherry: ‘Wanneer je een glas wijn uit Jerez in je hand hebt, moet je niet alleen denken dat je een glas wijn drinkt, maar dat dit een ecologisch wonder is, gebaseerd op de bodem, druivensoorten, het rijpingssysteem – uniek en alleen in Jerez – en de kennis die is doorgegeven door de generaties heen, gewijd aan de zorg voor de wijnen.’

Naast de Fino Tio Pepe en de exclusieve en gelimiteerde versie ‘Tio Pepe en Rama’ heeft González Byass een krachtige en volle zoete variant in het assortiment: de Nectar Pedro Ximénez. Daarnaast zijn er nog zeer exclusieve sherry’s uit de V.O.R.S. collectie beschikbaar. Dit zijn sherry’s welke minimaal 30! jaar oud zijn.

Summertime, TIOJITO Time!
Voor de ideale zomercocktail gebruik je de Fino Tio Pepe. Een frisse en zeer droge sherry met een licht zilt karakter en hints van amandelen. Combineer de sherry met de Sanpellegrino Limonata, een schijfje limoen en wat munt voor een heerlijke, frisse zomer cocktail. Salut!

1 comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *