LIVERPOOL♥

Denk je aan Liverpool, dan denk je waarschijnlijk meteen aan The Beatles. Wij, in dit gezin, dus niet 😉 denken meteen aan Liverpool FC & Everton. Met onze lieve voetbalvrienden hadden we niet zo lang geleden het plan gemaakt om het jaar goed te beginnen met een voetbalwedstrijd in Liverpool. De vlucht naar het John Lennon Airport was snel via Easyjet geboekt en de keuze was makkelijk, want in die periode speelde alleen het Everton van de broertjes Koeman thuis.

Dat Liverpool niet alleen een leuke voetbalstad aan de Mersey was, maar waar je ook heerlijk kan eten en shoppen, daar kwamen we vorige week achter. Vanaf het vliegveld ben je met de bus of taxi (zo’n leuke, ouderwetse) binnen een half uurtje in het centrum, waar ook ons hotel – Novotel met hele fijne (regen) douches en handdoeken – lag. Liverpool blijkt allemaal te belopen, er hangt een goede sfeer en mensen zijn heel vriendelijk. Schrijnend is dat er opvallend veel (jonge) zwervers zijn.

We zijn met de trein – via Lime Street Station – ook nog een dagje naar Manchester geweest en natuurlijk ‘Old Trafford’ het stadion van Manchester United bezocht. Wij vonden alle zeven Liverpool echt ons vriendelijke ‘dorp’ en Manchester veel groter en grauwer, waar je wel fijn kan shoppen. Maar dat is natuurlijk onze mening.

Foodies
In Liverpool vind je echt overal Starbucks en Costa Coffee, dus heel fijn voor deze koffie- en thee addicts. Maar waar we echt een petitie over wilden indienen om filialen naar Nederland te brengen is Pret-a-Manger. We hadden daar een paar jaar terug in Londen kennis mee gemaakt en het was nog steeds zo lekker & healthy als in onze dromen; die tuna-melt, de (sushi)salades en heerlijke broodjes en wraps. En als je dan toch zo gezond bezig bent, dan kan een gedeelde homemade brownie reep er echt wel in.

Sushi eten van een lopende band, we dromen er nog over, heerlijke edame-boontjes en de pittigste sushi bij Yo Sushi. In en rondom Liverpool One, het shoppingcentrum, zitten de leukste restaurantjes waar je heerlijk kunt eten voor een redelijke prijs. Zoals Nando’s –hun eerste restaurant opende in 1987 in Zuid-Afrika – waar alle hippe youtube-ers lunchen – wat is hun peri-peri saus op de Portobello Mushroom and Grilled Halloumi wrap pittig, maar ‘o zo lekker! Het gezelligst hebben we toch wel bij Wildwood gezeten en gegeten. Burgers, salades en die zalige truffel-risotto. En… ze hebben een fijne deli, waar je, als je er bent, zeker de zelfgemaakte piri-piri olijfolie mee MOET nemen.

Shopping
Shoppen kunnen we natuurlijk als de besten en dat is ook niet zo heel moeilijk met mooie winkels als Victoria’s Secret – en Pink!Superdrug, Levi’s, Urban Outfitters, Nike, Adidas, H&M, Gap, Next, SuperdryHugo Boss, Emporio Armani en nog veel meer in en rondom Liverpool One.

Sightseeing
Maar ook cultureel kom je hier aan je trekken. Breng een bezoekje aan de St George’s Hall (zeer toepasselijk ivm de helaas kort geleden overleden George Michael) het gerechtsgebouw. Of geniet van de mooie schilderijen en beelden in het ernaast gelegen (gratis) Walker Art Gallery. Kijk hoe ze radio maken en geniet van het mooiste uitzicht op de Radio City Tower – ook wel bekend als St. John’s Beacon. Een 360 graden observation deck op 138 meter hoogte.

Waai lekker uit op de Albert Dock. Net als in Riga en Amsterdam hangen geliefden hier hun liefdessloten op. Ooit waren het verschillende grote pakhuizen rondom het water zodat de ladingen van de schepen daar direct ingeladen konden worden. Nu is het de plek met hét Beatles museum, restaurantjes en reuzenrad. En vergeet natuurlijk niet een drankje in het keldercafé The Cavern Pub in Mathew Street te nemen. De originele kelder van waaruit The Beatles begin jaren ‘60 de wereld veroverden, bestaat niet meer, maar in de bar ernaast is een replica van de pub te vinden.

Dus ben je toe aan een weekendje weg, dan weet je wat je te doen staat 😉

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *