|

HAAGSE MUST-GO’S

Oké! Den Haag is al heel leuk en lekker, maar met deze nieuwe hotspots nog véél leuker! Heerlijk Portugees biologisch, vegetarisch, glutenvrij en veganistisch bij Quinta Verde, een gloednieuwe lunchroom/traiteur met de fijnste naam: Food Souldiers én gratis! de heerlijkste tartelettes – vanwege de opening nog tot eind april – bij het sfeervolle bakery café Bakker Van Maanen.

Als je wel eens in Portugal bent geweest, weet je precies wat ik bedoel als je bij Quinta Verde (‘kienta veerde’ = groene tuin), Veenkade 19,  dat typische sfeertje ervaart, er hangen zelfs Portugese bordjes aan de muur. Eline – half Portugees – studeerde voeding en diëtiek en was dietiste in een ziekenhuis, met een grote passie voor gezond koken en eten. Dus een paar maanden geleden heeft ze deze twee samen gebundeld in Quinta Verde. Een lunchroom waar je gezond, biologisch, vegetarisch, glutenvrij en veganistisch eet. En terwijl je geniet van een heerlijke lunch – (Tiborne chucrute, spinaziebowl, Heijao salade of die heerlijke toast avocado) – of drankje in deze gezelige huiskamer, kun je Eline het hemd van het lijf vragen over voeding. Ze deelt graag haar kennis over preventief met je gezondheid bezig zijn. Mijn moeder en ik zijn tijdens een heerlijke lunch weer wat wijzer geworden 😉 Wanneer je gezondheid, liefde en plezier met elkaar combineert, ontstaat er naast lekker en gezond eten ruimte voor wijn. ‘Want gezond eten is meer dan alleen wat je in je mond stopt. Eten mag sociaal zijn, zondigend, duurzaam, lekker en idealistisch.. met een glaasje wijn, vindt ze. ‘Hoe jij ook eet, het is goed en je kan altijd langs komen voor tips en een persoonlijk voedingsadvies.’ Oh ja, heb je een keer geen zin om te koken? Een maaltijd meenemen kan ook.

Food Souldiers, alleen al voor de naam wil je echt even langs bij deze lunchroom/traiteur die sinds 2 weken op de Frederik Hendriklaan 122 is geopend. De heerlijkste salades, broodjes, smoothies en taartjes van Sue eet in je een ruime, mooie, moderne inrichting en het leukste personeel vertelt je alles wat je wilt weten over de maaltijden. Hier koken ze – de chef staat in de open keuken te koken – alleen met verse, gezonde producten en natuurlijk geen toegevoegde suikers. En heb je geen zin of tijd om te koken? Dan neem je de heerlijkste daghappen – vegan, vis of vlees – zo mee.

Maar Food Sounders doet meer. Tess, een echte Foodie, is Food Souldiers in Wassenaar begonnen omdat eten, drinken en alles wat daar mee te maken heeft haar passie is. Maar ze houdt er ook van om er goed uit te zien en heeft altijd tijd tekort. Dit blijven lastige dilemma’s 🙂 Hun voedingsdeskundige, coaches en chefs maken heerlijke verantwoorde ontbijtjes, lunches en diners, zodat je tijd overhoudt en ook niet onbelangrijk dat je je gezond en fit voelt en er beter uitziet! Voor €25 per dag zorgt Food Souldiers ervoor dat jij makkelijk kan detoxen om je lichaam te zuiveren, of dat je op een verantwoorde, lekkere maar vooral makkelijke manier een paar kilo’s kwijt raakt. En ze leveren deze (h)eerlijke, met passie en soul bereide ready-to-eat menu’s heel fijn bij je thuis.

Toen vriendinnetje M en ik eergister kennis wilden maken met het nieuwste Bakker Van Maanen filiaal op de ‘Fred’, Frederikhendriklaan 150, hadden we moeite om een plekje te vinden, het zat er namelijk bomvol. Het bakery café verkoopt het heerlijkste handgemaakte assortiment en de gezellige grote sfeervolle huiskamer is verdeeld in 3 delen én een terras buiten. Het interieur in de kleuren okergeel, froen en wit benadrukt de gezelligheid en warmte. De lunchkaart staat vol met broodjes, salades en speciale koffietjes. Volgens het personeel is Bakker Van Maanen de fijnste baas om voor te werken en bij het afrekenen werden we positief verrast, want tot en met eind april geldt de openingsactie: bij alle koffie (en thee) een heerlijke tartelette (dié met passievrucht en framboos moet je echt proberen) gratis! En ook elk 2e broodje is helemaal gratis. Kortom snel eens langsgaan!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *