KONJAC JIJ AL?

Je gezicht reinigen is heel belangrijk, maar weet je dat dit ook met een plantaardig sponsje kan? De Konjac spons reinigt je poriën, verwijdert dode huidcellen, verzorgt je huid verzorgt en laat deze glanzen. De Amorphophallus Konjac, oftewel de Konjac aardappel of Konnyaku, is een typische Aziatische groente. In Japan en Korea wordt de caloriearme Konjac aardappel al meer dan 1500 jaar gekweekt om te eten, bij pijn om maagzweren te verlichten en zelfs als afslankmiddel. Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Dus de Japanners dachten ook ideaal om te gebruiken als gezichtsspons, fijn voor ons!

De Konjac spons wordt gemaakt van de wortel. Ze reinigen – zelfs make-up op waterbasis- en exfoliëren op milde wijze, voeden en stimuleren de doorbloeding van je huid en bestaan uit natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen. De sponzen kunnen met of zonder reinigingsproduct gebruikt worden. De sponzen zitten ook vol met voordelen zoals boordevol mineralen en anti-oxidanten, 100% cruelty free en geschikt voor veganisten, 100% vrij van kleurstoffen, 100% vrij van toevoegingen, 100% biologisch afbreekbaar en 100% plantaardige vezels.

Je reinigt je gezicht – ook heel handig onder de douche – in de ochtend en ‘s avonds. Voordat je de keiharde spons kan gebruiken houd je deze eerst onder de kraan, totdat het een echte zachte spons is. Je knijpt de spons uit en masseert deze met cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Na gebruik spoel je de spons goed uit met lauw/warm water, knijpt hem uit en hangt ‘m aan het koortje op om te drogen, liefst op een luchtige of warme plek. Eenmaal opgedroogd is de spons weer keihard. De spons is anti-bacterieel en laat geen microben toe. Als je de Konjac spons op deze manier gebuikt gaat hij gaat maximaal 3 maanden mee. Als de spons beschadigt of versleten is, gooi je hem weg, kan ook in de compostbak.

De Konjac spons is er in verschillende uitvoeringen: de pure Konjac spons – voor alle huidtypen, met bamboesteenkool – voor de vette huid; zelfs bij de puberhuid verminderen hierdoor de puistjes!, met Franse groene klei – voor de gecombineerde huid, met Franse rode klei – voor de futlozze huid en een speciale babyspons – zelfs voor pasgeboren baby’s. De Konjac sponsen zijn bij Douglas vanaf €12,95 te koop.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *