THE MARVELOUSZ MAUREEN VAN AKEN

In mijn zoektocht naar goede anti-aging verzorgingsproducten moet je natuurlijk ook een gesprek hebben met Maureen van Aken. De lieve en gepassioneerde Maureen vertelt tijdens een gezellige lunch in de Haagse hotspot Lot, over ‘haar’ mooie merken en meer.

IMG_0479

De 46-jarige Maureen woont met Bart, hun 13-jarige dochter Julie en hond Prins aan de Reeuwijkse Plassen. Na een studie International Business zit ze inmiddels al weer 20 jaar in de natuurcosmetica. Eerst heeft ze de hele wereld overgereisd voor Dr. Hauschka en de afgelopen vijf jaar is Maureen eigenaresse van de Pure Beauty Boutique, waar je online ecologische verantwoorde producten kunt kopen. Deze bezige bij heeft daarnaast ook nog haar eigen marketingbureau Maureen van Aken Pure Marketing en PR bureau Pure Beauty PR. Ze doet graag veel verschillende dingen anders raakt ze snel uitgekeken. Ze houdt van afwisseling, vaak komen dingen gewoon op haar pad, maar daardoor komt ze soms wel eens in tijdnood.

Pure Beauty Boutique
Maureen selecteert bijzondere producten van interessante mensen en merken uit uiteenlopende landen, zoals Josh Rosebrook, Snowberry, Natura Siberica, Sóley Organics, EmerginC en Margaret Dabbs. Alle merken in de Pure Beauty Boutique zijn natuurlijk en daar waar mogelijk biologisch en hebben een bijzondere filosofie.
Het leuke aan Maureen is dat ze niet alleen mooie producten verkoopt, maar ook echt 1 op 1 advies aan je geeft. Je mag haar mailen, bellen en zij adviseert je dan welke producten bij jouw huidtype passen. De merken die Maureen verkoopt zijn zonder parabenen, want die manipuleren je hormoonhuishouding. Ook zonder PEG en PPG, dit zijn ontvetters die in schoonmaakmiddelen worden gebruikt om olie en vet op te lossen, bijvoorbeeld in ovenreiniger!

Advies van Maureen: eet gezond voedsel, drink minstens 2L water (groene thee) per dag, gebruik goede gezichts-oogcrèmes en serums, neem tijd voor een masker en ontspan dagelijks. En doe waar jij je goed bij voelt. Maureen gelooft in natuurcosmetica, biologische cosmetica en de kracht van het moment voor jezelf. Het één kan niet zonder het ander. Rust is een must om je huid te laten stralen. Ons lichaam absorbeert de meeste stoffen die we smeren. Ze vindt het dan een geruststellende gedachte als die stoffen natuurlijk en waar mogelijk van biologische kwaliteit zijn.

Favorites
Sinds ze Josh Rosebrook persoonlijk heeft ontmoet, is ze nog een grotere fan van zijn geweldige producten. Josh Rosebrook is een Amerikaanse hairstylist die onder andere verantwoordelijk is voor de looks van Ellen de Generes en Gwyneth Paltrow. Hij test al sinds zijn 20e natuurproducten en kwam als eerste verzorgingsproduct met een cacaomasker. Ook zijn Deep Hydrating Serum moet echt iedereen eens proberen.

De lipbalm van True Organic of Sweden ‘All you need is me’ is een echte aanrader. En de mascara en de gekleurde dagcrème van Living Nature zijn zo fijn. De crème verzorgt en egaliseert je huid en je hebt verder niets meer nodig. Haar nieuwste aanwinst zijn de hand-en voetproducten van Margaret Dabbs met emu olie, waar ze erg enthousiast over is; ze kan niet meer zonder. Dat de kosten van natuurproducten soms wat hoger zijn is logisch. De planten moeten groeien en kunnen dan pas geoogst worden. Dus moet er een eerlijke prijs voor worden betaald.

11052471_634184523390230_6499279271127024384_o-e1445679958237

Natuurlijk Samen Koken
Dat Maureen een passie voor koken heeft is duidelijk als ze haar mooie kookboek laat zien. 175 heerlijke, makkelijke recepten gemaakt door zeventien dames en één man. Het idee voor dit kookboek is ontstaan vanuit een privé-Facebook groep. Niemand is professioneel auteur, maar wel alle 18 deskundig op het gebied van gezonde voeding en leefstijl. Het eerste deel was binnen no-time uitverkocht en een vervolg is in de maak!

Meer Maureen
Van alle producten die Maureen verkoopt, heeft ze eerst de ingrediëntenlijst nauwkeurig bestudeerd, de producten zelf getest en staat er dan pas voor 100% achter
Ze eet heel gezond en zo min mogelijk suiker en zondigt met elke dag een stukje pure chocolade. En je kan haar wakker maken voor een patatje mét
Maureen houdt van lekker eten, je maakt haar heel blij met een etentje. Ze ging vroeger vaak met haar ouders uit eten, dus dat is haar met de paplepel ingegoten
Ze leest veel over Oosterse filosofie
Haar inspiratie is Paul Smith, blijft ondanks zijn succes zichzelf
Neemt minstens wekelijks tijd voor een haar- en gezichtsmasker, het ontspant en geeft je huid en haar een boost
Maureen werkt hard, maar plant ook genoeg relaxmomenten in zoals: dagelijks wandelen met de hond, yoga, een masker of een handmassage
Gelooft in ‘aging gracefully’ en heeft niets met botox en fillers.

logo_def_zwart

The beauty of giving: speciaal voor Marvelousz.com geeft Maureen op alles (ook het kookboek) 10% korting t/m 18 december. Het enige wat je hoeft te doen is Marvelousz invullen bij je bestelling via purebeautyboutique.nl.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *