OIL PULL JIJ AL?

Al bijna 2 jaar oil pull ik (bijna) iedere dag. Vriendinnetje M vertelde dat het goed is voor je lichaam, maar ze had me al bij ‘wittere tanden’.

Het trekken van olie stamt uit de Ayurveda, een oeroude totaalgeneeswijze uit India. Met deze ontgiftingsprocedure worden een aantal kwaaltjes aangepakt o.a. tandvleesproblemen, een betere huid, een slechte adem, vermindert hoofdpijn, brengt je hormoonhuishouding in balans, darmen en andere organen werken beter, een kater en wittere tanden!

Hoe doe je het het?
1. Iedere ochtend op een nuchtere maag of drie uur na een maaltijd, maar maximaal drie keer per dag;
2. Doe een eetlepel koudgeperste- (wat betekent dat de olie op lage temperatuur geperst is waardoor de werkzame stoffen niet verloren gaan) olie in je mond zoals zonnebloemolie, sesamolie, olijfolie of kokosolie. Je slikt het niet door, maar spoelt de olie 15 tot 20 minuten door je mond en perst het tussen je tanden. Zelf gebruik ik een theelepel harde kokosolie, want dat is de enige olie waarvan ik niet misselijk word 🙂 en deze smelt vanzelf in je mond. In de zomer is de kokosolie vloeibaar of bewaar je het in de koelkast. Kleed je intussen aan (douchen vind ik wat moeilijker met de olie in je mond), plank, lees je mail door of maak een smoothie voor je ontbijt.
3. Daarna spuug je de olie uit in de wc, anders kan je afvoer verstopt raken, spoel je mond met lauw water (eventueel met wat zout erin) en poetst je tanden. Als je de olie uitspuugt moet deze wel wit zijn, anders heb je te kort gespoeld.
4. Drink de hele dag door voldoende water/thee om de afvalstoffen beter af te voeren.

Waarom oil pullen?
Doordat je de olie in je mond spoelt ‘denken’ je hersenen dat je eet. Je spijsvertering wordt gedurende de hele tijd dat de olie in je mond zit gestimuleerd en als gevolg van deze versnelde spijsvertering kan je lichaam sneller afvalstoffen vervoeren. Door de olie in je mond maakt je lichaam meer speeksel aan, omdat de olie herkend wordt als voedsel. Ons lichaam raakt een deel van zijn afvalstoffen kwijt via de slijmvliezen, waaronder dus ook speeksel. De olie in je mond verbindt zich met het speeksel en de afvalstoffen. Dus heel belangrijk om de olie niet door te slikken en  voldoende water te drinken om de resterende afvalstoffen ’te verdunnen’ zodat je je nieren niet te veel belast. Doordat je lichaam deze 20 minuten afvalstoffen afvoert en je niets inneemt krijgt het de tijd om weefsels te herstellen.

FullSizeRender kopie

Werkt het?
Mijn tandarts ziet het verschil, minder plak en mijn tanden blijven aardig wit, zonder andere (meer ingrijpende) middelen. Ook heb ik na het pullen geen vieze smaak meer in mijn mond en is mijn tong minder wit. Als ik het een tijdje niet heb gedaan, merk ik het echt het verschil en het lijkt wel of je lichaam er dan om vraagt. Dat oil pullen je lichaam ontgift is een feit en wetenschappelijk bewezen. De vitamine E (antioxidant) in de kokosolie heeft ook een anti-bacteriele én anti-schimmel werking dankzij laurinezuur en monolaurin.
Oil pullen is wat mij betreft een aanrader. Ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Een pot kokosolie kan je bijna overal halen (VitaminStore, AH, Marqt) kost een paar euro en je doet er maanden mee.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *