GLUTENVRIJE ONTBIJTKOEK

Sanne Buren van FitFoodFab heeft PCOS – een hormoonstoornis – en eet daarom al meer dan twee jaar suikerarm en streeft een zo gezond mogelijke en fitte levensstijl na. Natuurlijk heeft ook zij wel eens een cheatday 😉 Op haar blog deelt ze haar persoonlijke ervaringen – met ups and downs – en probeert anderen te inspireren om ook een gezonde (suikervrije) levensstijl te ontwikkelen én heel fijn voor ons ook hele lekkere recepten, die ze vanaf nu ook op Marvelousz deelt.

Ik ben nu na twee jaar al helemaal gewend aan mijn suikervrije of -arme levensstijl, maar er zijn ook mensen die vegetarisch, veganistisch of bijvoorbeeld glutenvrij eten. Ik hou het bij suikervrij, maar ik heb me de laatste tijd wel meer verdiept in het glutenvrij eten. Met amandelmeel en boekweitmeel zijn er gelukkig genoeg recepten te vinden en te bedenken. Ik heb een combinatie gemaakt van twee recepten voor dit lekkere suiker- en glutenvrije ontbijtkoek. Hij is smaakvol en luchtig geworden, al zeg ik het zelf.

Wat heb je nodig?
350 ml amandelmelk
2 bananen (rijpe)
6 medjoul dadels
200 gram amandelmeel
200 gram boekweitmeel
3 tl kaneel
3 tl koekkruiden
1 el baking soda ( of bakpoeder)
amandelschaafsel (optioneel)

Hoe maak je het deze heerlijke glutenvrije ontbijtkoek?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Ontpit de dadels en doe ze samen met de bananen en amandelmelk in je blender of staafmixer. Mix het tot een mooi glad mengsel.Doe de droge ingrediënten in een kom en mix dit met je mengsel van banaan, dadels en amandelmelk. Meng het goed door elkaar. Vet je cakeblik in of gebruik een bakpapiertje. Giet het mengsel in je cakeblik en strooi het amandelschaafsel over het mengsel. Zet je cake ca 50 minuten in je voorverwarmde oven. Prik met een houten prikker in je ontbijtkoek om te kijken of het gaar is.
De ontbijtkoek heeft een lekkere smaak, is zacht, eet makkelijk weg en is eventueel 😉 een paar dagen in een afgesloten bakje houdbaar. Je kunt de ontbijtkoek natuurlijk ook in plakjes bewaren in de vriezer.

By: Sanne 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *