SLAKKENSLIJM

WHAT? Slakkenslijm als huidverzorging? Ja echt. Ik had jullie beloofd hier nog een item over te maken. Dr. Organic omschrijft de slakkengel producten als hydraterend en anti-aging! die de voordelen van Helix Aspersa Muller slakkenslijm extract bevatten, een unieke stof die de slak produceert om snel zijn eigen huisje en huid te repareren als deze beschadigd zijn. En als het goed genoeg voor een slak is 😉

De unieke eigenschappen van ‘slakkenslijm’ werden bij toeval ontdekt door slakkenboeren in Chili. Zij merkten in de jaren ’80 dat hun handen super zacht aanvoelden en wondjes heel snel genazen. Onderzoek toonde aan dat het slijm van de Helix Aspersia Mullerslak hoge concentraties natuurlijke allantoïne, collageen, elastine en antibacteriële stoffen bevat, dat een helend en verzachtend effect op onze huid heeft. Nu wil je, net als ik, vast weten of de slakken geen last hebben van deze ‘slijmopvang’. De slakken van Dr. Organic leven in natuurlijke, biologische slakkenkwekerijen waar ze de hele dag kunnen rondschuiven en planten eten. Om het slijm op te vangen, laten ze de slakken over glazen platen rondschuiven, waar ze geen last van hebben.

Het witte, luchtige Facial Serum (€23,99) ruikt naar citroen (ik zou eigenlijk niet weten hoe slakken ruiken) en gebruik je onder je dag-en nachtverzorging. Zodra je het serum op je huid smeert krijgt deze een mooie glans en voelt zacht en soepel aan. Na 4 weken gebruik moet je het optimale hydraterende effect zien. Het serum bevat naast het Helix Aspersa Muller slakkenslijm o.a. ook aloe vera, moringa-, avocado- en lemongrass olie en vitamine E.

Je brengt in de ochtend en avond een klein beetje van het wittige Eye Serum (€17,99) rondom het harde gedeelte onder je ogen aan. Het beschermt, hydrateert, en vermindert rimpeltjes rondom je ogen en herstelt de elasticiteit van je huid. Het serum heeft niet echt een geur en bevat naast het slakkenslijm ook aloe vera, vitamine E, jujube fruit extract en kemirinootolie. En Dr. Organic belooft na 4 weken dat je ooghuid er zes jaar jonger uit ziet, dus ik smeer zeker nog even door!

Net als alle andere producten van Dr. Organic zijn ook deze twee producten vrij van parabenen, synthetische kleurstoffen, minerale oliën, Phthalaten, DEA en BHT. En zoals je hier vast al hebt gelezen, is Dr. Organic exclusief bij Holland & Barrett te koop.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *