|

RAAD EENS HOEVEEL IK VAN JE HOU + WIN!

Ik las mijn oudste dochter (1996) er uit voor en twaalfeneenhalf jaar later deed ik dat nog eens dunnetjes over bij mijn jongste dochter (2008). Het is veruit het meest liefdevolle kinderboek dat ik ken, en hier in huis hebben we minstens vier verschillende exemplaren van het boek in de boekenkast staan; Raad eens hoeveel ik van je hou, geschreven door Sam McBratney en prachtig geïllustreerd door Anita Jeram, vertelt het verhaal van Hazeltje en Grote Haas die zó vreselijk veel van elkaar houden dat ze bijna niet tot uitdrukking kunnen brengen hoeveel precies. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop. Raad eens hoeveel ik van je hou is misschien wel het meest geliefde boek dat er bestaat en de laatste scène uit het boek is op de muur van menig kinderkamer terug te vinden:

‘Toen ging hij naast hem liggen en fluisterde met een glimlach:
“Ik hou van jou tot aan de maan – EN TERUG.”

Geef een (prenten)boek cadeau
Raad eens hoeveel ik van je hou is mijn favoriete Valentijns-, verjaardags- en geboortecadeau omdat ik vind dat ieder kind (maar ook iedere volwassene!) dit boek in zijn/haar bezit zou moeten hebben. En daarin ben ik gelukkig niet de enige; het initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld.

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren.
Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
Raad eens hoeveel ik van je hou?’

Hazel en Hazeltje voor maar twee euro
Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar twee euro! Ik deed een klein rondedansje toen ik hoorde dat het initiatief voor 2018 had gekozen voor Raad eens hoeveel ik van je hou en kocht direct een stapel boeken voor o.a. de toekomstige newborns in mijn familie en vriendenkring.

Win! Win! Win!
Het boek Raad eens hoeveel ik van je hou is in verschillende varianten en voor verschillende prijzen verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. De speciale Geef eens een (prenten)boek cadeau uitgave is de rest van de maand april voor maar €2 verkrijgbaar bij o.a. Ako. Maar Marvelousz.com zou Marvelousz.com niet zijn als wij niet alvast een exemplaar voor één van jullie hadden gekocht. Omdat we fan zijn van het boek en omdat wij lezen en voorlezen graag willen stimuleren. Meedoen met onze winactie? Vertel in het reactieveld op onze website, FB pagina, Twitter of Instagram welke herinnering jij aan dit mooie boek hebt en/of waarom je het graag zou willen winnen. Binnenkort maken we de gelukkige winnaar/winnares hier bekend.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Het lijkt mij een lief boek om mijn zoontje uit voor te lezen,en samen te genieten van de mooie prenten.
    We genieten samen erg van de knusse voorleesmomenten

  2. Wat een ontroerend mooi boek lijkt me dit! Ken een meisje die het vast heel mooi vindt & erg van konijntjes houdt 🙂 Zou haar er graag uit voorlezen.

  3. Wat een schattig en aandoenlijk voorleesboek. Ik herinner mij vaag dat er ook een video/tekenfilm van was? Wist niet dat : Ik hou van jou tot aan de maan – EN TERUG , uit dit leuke boek kwam. Zou het graag nog eens lezen en dan kado doen aan een konijnen fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *