SARA ROSALIE

Maureen van Pure Beauty Boutique was zo enthousiast over haar nieuwste, natuurlijke Nederlandse merk dat ik niet kon wachten om de producten te proberen. En na het lezen van het verhaal achter  Sara Rosalie en het testen van deze 3 producten kan ik volmondig zeggen: jaaa, ik ben ook enthousiast! Het is niet alleen de verpakking met de leuke teksten die er mooi uitziet, maar het belangrijkste ingrediënt in deze producten is lanoline dat verzacht, heelt en je huid beschermt en laat ademen én het allerbelangrijkste, het is mega hydraterend!

Sara Rosalie
Sara Rosalie, 29 is opgegroeid op een schapenboerderij op het eiland Texel en woont nu in Amsterdam. Tijdens het zoeken naar de perfecte huidverzorging werd zij geïnspireerd door haar roots. Afgezien van schattige lammetjes produceren schapen een ander prachtig product: lanoline. Ze wist dat schapen een geweldig product in hun wol verbergen: lanoline, dat zeer effectief is voor onze huid. Daarnaast is het voor Sara van groot belang dat de inhoud van de huidverzorgingsproducten qua textuur, geur, gebruik en het effect perfect zijn. Dit bracht haar tot het ontwikkelen van de ‘clean & conscious skincare with a hint of Texel’: Sara Rosalie. Het merk staat voor voor minimaal 95% natuurlijke ingrediënten, alle ingrediënten zijn goedgekeurd door Ecocert, het is veilig en geschikt voor alle huidtypes, wordt lokaal geproduceerd, dierproefvrij en duurzame verpakkingen.

Lanoline
Lanoline is de basis van alle Sara Rosalie producten. Het heeft dezelfde moleculaire structuur als de oliën van je huid. Lanoline verzacht, heelt en beschermt en laat je huid ademen. Een andere grote kwaliteit van lanoline, is dat het maximaal 200% van zijn eigen gewicht in vocht kan vasthouden. Met andere woorden: mega hydraterend! Lanoline is een wax – wolvet – en een natuurlijke beschermingslaag in schapenwol. Net als mensenhaar blijft de vacht van schapen groeien en moet het worden geschoren om schapen gezond en gelukkig te houden. Na het scheren wordt de wol gewassen. Lanoline is een volledig natuurlijk en diervriendelijk bijproduct van dit proces. Het gebruik van lanoline kan worden vergeleken met het gebruik van bijenwas, honing eten of het drinken van melk. Het is een dierlijk afgeleid product, maar het schaadt de dieren niet en is zeker niet op dieren is getest.

Two-in-one-balm, daily moisturizer & lipbalm

De Two-in-one Balm (€36) is zo’n product waarvan je niet wist dat je het echt nodig had 😉 Het is een cleanser op basis van lanoline en kokosolie. Daarnaast kan je de balm na het reinigen als nachtverzorging gebruiken. De amandel, avocado-, druivenpit en goudsbloemolie geven je huid een gezonde gloed en de vitamine E is een echte antioxidant. Gebruik je de Two-in-one Balm als cleanser, verwarm dan een kleine hoeveelheid tussen je handen, breng aan op een droge huid en masseer even in. Verwijder de balm met een licht vochtige, warme doek.
Als nachtcrème breng je de Two-in-one Balm aan op je gereinigde, enigszins vochtige huid. En als je huid een oppepper nodig heeft, breng je ‘m iets dikker aan, 10 minuutjes laten zitten en het eventuele restant verwijderen. De balm trekt ’s avonds overigens snel in je huid, dus je hebt geen last van een vet kussen.

Deze Daily Moisturizer (€28) met een chemicaliën-vrije SPF 15 hydrateert en beschermt je huid. Natuurlijk ook weer met lanoline, maar ook aloë vera, jojoba-olie, macadamia olie, glycerine en vitamine E en je hebt er maar 1 pompje van nodig.

De Lip Balm (€14,50) maakt  je lippen super zacht, maar kan je ook gebruiken bij kloofjes, ruwe ellebogen, schaafwondjes, droge hielen en een droge en geïrriteerde huid. Naast lanoline bevat deze alleskunner shea boter, bijenwas, amandelolie en vitamine E.

Alle Sara Rosalie producten (er is ook nog een exfoliërend masker, een make-up remover en een face mist in het assortiment) bestel je heel makkelijk hier ze hebben een aangename, zachte geur en had ik al gezegd dat de tekst op de verpakking zo leuk is!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *