BIJ PRIESTER

Hoorde de laatste tijd van verschillende kanten dat ik echt langs Bij Priester moest gaan. Ben blij dat ik vorige week even in de biechtstoel ben gaan zitten, want het is tijd om te bekennen. Jij houdt er toch, net als ik, ook van om kleding en tassen te kopen? Gewoon omdat je er helemaal verliefd op bent, een feestje hebt of omdat je ze ECHT nodig hebt. Maar eerlijk, waarom staan we dan vaak voor onze uitpuilende kast met het gevoel dat je weer niets hebt om aan te trekken? Of dat je iets hebt gekocht, wat eigenlijk een totale miskoop is?

Dan moet je dus langs Bij Priester. Want daar sluit je een abonnement voor kleding en tassen af? WHAT? Ja echt. Je leent hier uit de kledingbibliotheek – vanaf €20 per maand 1 kledingstuk voor maximaal 2 weken – de gaafste, nieuwste kleding (ook erg fijn voor feestjes!) en mooiste tassen van alleen maar Nederlandse duurzame ontwerpers. En ben je zo gehecht geraakt aan je geleende items? Dan is er de mogelijkheid om het te kopen. Dus zo heb je nooit meer miskopen. En de kans is bijna nihil dat je anderen in dezelfde kleding of met dezelfde tas ziet. Want er zijn enkele stuks van ieder item (in verschillende maten) en de collectie wisselt voortdurend. Waar je misschien meteen aan denkt: is dit wel schoon? Ja, achter in de winkel wordt alles wat wordt teruggebracht gereinigd of het wordt eerst naar de stomerij gebracht, zodat het weer schoon gewassen in de rekken hangt.

De kledingbibliotheek van Nick, zijn vrouw Amanda en zus Wendy is een tegenreactie op Fast Fashion. Want waarschijnlijk bezit jij, net als de meesten van ons, veel kleding die je niet draagt, toch? De bedoeling is om verspilling tegen te gaan en ervoor te zorgen dat minder kleding wordt weggegooid of nooit wordt gedragen; telkens nieuwe kleding kopen is niet altijd nodig. Sharing is caring! En jonge ontwerpers, zoals Esther Haamke, die zelf nog geen winkel hebben, krijgen hier de kans om hun kleding te promoten. Daarnaast hebben ze duurzame labels als Wintervacht, Ignore the Brand, Yunit Studio, Devi van der Pol en Studio Sabine Staartjes.

De familie Priester had meer dan 100 jaar deze winkel gespecialiseerd in lederwaren en de reparatie daarvan. Naast de kledingbibliotheek kan je hier ook nog steeds terecht als jouw lievelings leren item gerepareerd moet worden. Amanda maakt daarnaast via Studio April de mooiste leren accessoires en tassen. Zij geeft elke laatste zondag van de maand (de volgende workshop vindt plaats op 29 oktober) workshops waar je je eigen clutch maakt van leer dat gerecycled wordt uit jassen, banken en stoelen.

Dus ga langs Bij Priester – Zoutmanstraat 12A Den Haag – en kruip in die biechtstoel, ‘cause we are all sinners 😉

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *