ABYSK

Toen lieve Frieda van Beauty by Frieda me vroeg of ik al kennis had gemaakt met de Cleanser van Abysk, antwoordde ik dat ik dit natuurlijke Nederlandse merk nog niet kende. Omdat zij zo enthousiast was over de reiniger op basis van Abessijnse olie -en het ook echt wat voor mij vond- kon ik niet wachten om kennis te maken. Lieve Maureen van Pure Beauty PR stuurde me niet alleen de Cleanser maar ook de Facial Pure op.

Abysk is ontwikkeld door schoonheidsspecialiste en voedingsadviseur Erica van den Broek. Met jarenlange ervaring in haar eigen beautysalon heeft ze gewerkt met talloze topmerken huidverzorgingsproducten. Veel van deze producten zitten vol onnodige of zelfs schadelijke ingrediënten. Toen Erica Abessijnse olie ontdekte, besloot ze zelf een lijn producten te ontwikkelen met alleen maar natuurlijke, 100% plantaardige en werkzame ingrediënten. Abysk gebruikt geen parfum, essentiële oliën, conserveermiddelen, alcohol en water, is vegan, dierproefvrij en Allergy Certified.

Het Nederlands clean beauty merk gaat terug naar de basis van natuurlijke huidverzorging, de beschermlaag van je lichaam en een ingrediënt wat het dichtst bij je huid ligt: olie. De Abessijnse olie is rijk aan vitamines, mineralen en omegavetzuren. Hieraan voegt Abysk max 7 natuurlijke en werkzame ingrediënten aan toe. Want volgens Erica heb je niet meer nodig om je huid te laten stralen. Less is more.

Abessijnse olie wordt koudgeperst uit de zaadjes van de Crambe Abessinica, een van oorsprong Ethiopische plant die te herkennen is aan de witgele bloemen. De vruchten van deze planten groeien in trossen. Uit de kleine zaadjes wordt via koude persing een geurloze, krachtige olie gewonnen. Deze plantaardige olie vormt de verzorgende basis voor Abysk. De olie bevat een hoog gehalte aan erucazuur (50 – 65%) dat een beschermende huidbarrière vormt en houdt 24 uur vocht vast, waardoor je huid gehydrateerd blijft. Daarnaast is Abessijnse olie rijk aan omegavetzuren, vitamines A, B1, B2, B6, C, E, eiwitten en mineralen. En zorgt voor een intens gehydrateerde huid, reduceert fijne lijntjes en rimpeltjes, werk regenerend en geeft dié glow.

Frieda heeft niets te veel gezegd over deze fijne Facial Cleanser (€39,95). De witte gel breng je aan op je droge huid en als je de gel inmasseert met natte vingertoppen verandert deze in een crèmige substantie. Na het afspoelen (handig onder de douche) voelt en ziet je huid er super schoon uit, voelt niet droog aan en heeft een mooie glow.
De clanser bevat slechts 5 ingrediënten: dé Abessijnse olie, squalaan voorkomt vochtverlies, druivenpitolie met ontstekingsremmende eigenschappen en anti-aging eigenschappen, sucragel met een reinigende en hydraterende werking en het zorgt voor een schone, gladde en soepele huid én Vitamine E een sterke antioxidant dat huidveroudering tegengaat.

Ik ben gek op gezichtsolie en was erg benieuwd, na de positieve ervaring van de Cleanser, wat de Facail Pure (€29,95) zou doen. De Pure bevat slechts 1 ingrediënt, dé Abessijnse olie. Rijk aan omega vetzuren, vitamines A, B1, B2, B6, C, E en mineralen. Je hebt maar weinig (1 pompje) van de olie nodig en het geeft je gezicht meteen die mooie glow. Abysk geeft aan dat de Abessijnse olie “voor een intens gehydrateerde huid zorgt, reduceert fijne lijntjes en rimpeltjes, werkt regenererend en geeft je huid een jeugdiger uiterlijk met een prachtige glow.” Helaas merk ik dat mijn huid iets te weinig aan deze Facial Pure heeft. Het blijft, ondanks de olie, droog (beetje trekkerig) aanvoelen. Dus ben benieuwd naar hun Facial Oil en Balm, met iets meer ingrediënten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *