PHYSALIS COLLAGEN BOOST

Misschien dat je je nog kan herinneren dat ik vorig jaar kennis maakte en schreef over de Collagen Pro sticks van Physalis op basis van Naticol (gemaakt van de huid en schubben van vissen en goed opneembaar). Sinds kort zijn daar twee varianten bijgekomen: Collagen Coffee en de dubbelgedoseerde(!) Collagen Boost. Zoals je kunt zien zijn de pro sticks sinds vorig jaar in mijn smoothies gebleven, dus was erg benieuwd naar deze nieuwe collageen poeders.

In Japan en andere Aziatische landen behoort het drinken van collageendrankjes tot het dagelijks beautyritueel om veroudering tegen te gaan. Daar gelooft men al heel lang in een totaalaanpak van huidverzorging, van buiten en van binnen. Niet zo gek als je bedenkt dat de collageenaanmaak vanaf je 20ste jaarlijks met 1% afneemt. Die tekorten kun je alleen aanvullen met collageen waarvan bewezen is dat het optimaal wordt opgenomen via de darmwand en zo in de bloedbaan terecht komt. Collageen is een eiwit en bevindt zich niet alleen in onze huid maar ook in onze botten, kraakbeen en pezen, is de belangrijkste bouwsteen van ons bindweefsel en onmisbaar voor een mooie, gladde huid. Van de eiwitten in ons lichaam bestaat maar liefst 30% uit collageen. Ons lichaam kan zelf collageen aanmaken maar heeft daarvoor vitamine C (vandaar dat we ook daarvoor dagelijks die vitamine C supplementen slikken) nodig. Met de jaren neemt de hoeveelheid collageen in onze weefsels af door minder bouwstoffen voor collageen, verminderde activiteit van de fibroblasten in je huid die collageen produceren en toename van de collageenafbraak. Met deze Physalis Collagen drinks krijg je voldoende toegevoegde collageenpeptiden als bouwstof binnen en maak je zélf ook weer meer collageen aan.

Elk zakje Collagen Coffee (12 zakjes €26) bevat behalve een geurig 100% Arabica-blend instant koffie-extract, 5 gram gemakkelijk opneembaar Naticol collageen en kokos MCT poeder (Medium Chain Triglyceriden) voor extra energie. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik geen koffie lust. Maar Dylan kwam met het goede idee om een zakje op te lossen in een koud koffie drankje (jaja, Latte Macchiato en Frappucino, die lust ik wel). Je kan het ook aanlengen (goed roeren) met kokend of koud water, toevoegen aan een latte, cappuccino of shake, voor een koffiekick.

Ik was erg benieuwd naar de Collagen Boost (12 zakjes €28) met maar liefst 10 gram collageen. Helaas bevat dit poeder niet alleen de meest voorkomende type 1 collageen (Naticol), maar ook 40 mg type 2 collageen, afkomstig uit het borstbeen van kippen. Ik eet al meer dan 25 jaar geen vlees (wel vis), dus dit feestje ging helaas niet door. Dyl heeft de smoothie (met sinaasappels, gouden kiwi en avocado) opgedronken en proefde er niets van. Het werkt in op het immuunsysteem en zorgt er zo voor dat de afbraak van collageen in kraakbeen wordt afgeremd zodat je meer van deze cruciale bouwstof behoudt. Deze collageenboost is dus extra goed voor de huid, maar ook voor het behoud van gezonde gewrichten, kraakbeen, botten, pezen, haar en nagels. Je kan het poeder (goed roeren) ook met vruchtensap mixen of zelfs aan ijsblokjes die je dan gemakkelijk toevoegt in de blender als je een smoothie maakt.
Physalis kunnen jullie ook een Boost maken op basis van vis collageen?

Physalis
De belangrijkste stof in Physalis Collagen drinks is Naticol een mengsel van collageen peptiden die duurzaam worden geproduceerd uit vishuiden die anders worden weggegooid. Naticol is zeer goed oplosbaar en wordt gemakkelijk opgenomen omdat de collageen is gesplitst in korte stukjes peptiden die de darmwand gemakkelijk kunnen passeren. De werkzaamheid van Naticol als anti-aging ingrediënt is bewezen in een aantal dubbelblinde, placebo-gecontroleerde klinische studies. Physalis voedingssupplementen hebben een Clean Label, wat betekent dat ze geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, suiker, zout, gist of gluten bevatten. Ze zijn minimaal bewerkt en voorzien van een ingrediëntenlijst met volledige vermelding van elk ingrediënt. Bovendien heeft KeyPharm het internationale CO 2 Neutral Label dat alleen kan worden verkregen dankzij werkelijke klimaatinspanningen. Dit garandeert dat KeyPharm actief de lokale en globale klimaatimpact berekent, vermindert en compenseert.

Tip: Physalis is o.a. (online) verkrijgbaar bij Holland & Barrett, waar je deze week 20% korting krijgt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *