ALPHA-H’S VITAMIN PROFILING COLLECTION

Tijdens een persevent in maart 2016 maakte ik persoonlijk kennis met de enthousiaste, Australische Michelle Doherty, founder van Alpha-H. De jaren daarna ben ik altijd ‘Alpha-H up-to-date’ gebleven door de lieve Maureen van Pure Beauty PR en hebben jullie over deze fijne producten kunnen lezen. Dus toen ik na twee jaar de vernieuwde versie van de Vitamin Profiling Collection ontving, dacht ik oh ja, die geweldige serums. En alleen al voor die vier vrolijk pastel flesjes wil je deze set toch hebben? Oké, natuurlijk ook voor het resultaat dat je meteen voelt en merkt.

Michelle: “Vitamines zijn essentieel voor gezonde cellen en lichaamsprocessen. Omdat ons lichaam de meeste vitamines niet zelf kan aanmaken (uitgezonderd vitamine D en K) moeten we ze binnen zien te krijgen via onze voeding. We eten echter niet altijd de dagelijks benodigde hoeveelheid groenten en fruit. Daar komt bij dat factoren als stress, alcohol, luchtvervuiling en slecht slapen onze vitamineniveaus nog eens extra uitputten.

De Vitamin Profiling Collection van Alpha-H (€ 69,95 | 4 x 15 ml) bevat de 4 meest essentiële vitaminen voor de huid: vitamine A, B, C en E. Elk geformuleerd in een apart, hoog gedoseerd en sterk geconcentreerd serum dat direct door de huid wordt opgenomen. Elke vitamine heeft haar eigen unieke ‘profiel’ ten aanzien van huidverbeterende eigenschappen. Met deze kit heb je de 4 belangrijkste huidvitaminen elke dag tot je beschikking. En kun je, elke dag opnieuw, je huidverzorgingsregime volledig op maat samenstellen en aanvullen met precies datgene waar je huid op dat moment behoefte aan heeft.”

Vitamin Profiling CollectionVitamin A / Anti-aging en acné
Vitamine A is wetenschappelijk bewezen werkzaam bij de aanpak van huidveroudering, met name zonschade (pigmentatie en fijne lijntjes). Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en helpt DNA-schade in de cellen voorkomen. Daarnaast helpt het acné verminderen, littekentjes en grove poriën vervagen, stimuleert het de doorbloeding en egaliseert en verfrist het je teint. Vitamine A is een natuurlijk exfoliant, het versnelt de celvernieuwing van 28 naar 10-15 dagen en maakt het huidoppervlak gladder. Hierdoor verbetert de glans, textuur en stevigheid van je huid. Ook werkt het sterk remmend op acné, zowel bij jongeren als volwassenen.

Dit licht groene serum bevat naast Vitamine A, retinol, squalaan, teunisbloemolie, jojoba olie, macadamia olie en tomaat extract. Om de avond laat je 3/ druppels van het serum 10 minuten intrekken voordat je een moisturiser aanbrengt. Ik merk dat dit serum meteen intreky en een beetje tintelt, zodat je het gevoel hebt, dat het meteen wat doet. Je huid krijgt een mooie glow, die je in de ochtend ook nog ziet en voelt zacht en glad aan. Overdag wel een hoge factor SPF gebruiken, omdat vitamine A de huid gevoeliger maakt voor de zon. En vitamine A mag niet tijdens zwangerschap en borstvoeding.Vitamin B / Bouwt een barrière en een vochtreservoir in je huid op
Het blauwe sterk hydraterende en herstellende serum bevat vitamine B3, vitamine B5 ferulic acid en koperpeptiden. Het legt een vochtreservoir in je huid aan, herstelt de huidbarrière en remt de talgproductie, waardoor je huid minder gevoelig is voor externe invloeden, acne, een glimmende T-zone en de vorming van droogtelijntjes. Het Vitamin B serum werkt ook sterk vervagend op pigmentvlekjes en zorgt voor een egalere teint.
Je brengt 3 tot 4 druppels s’ ochtends of ’s avonds van het blauwe serum aan op een schone huid, het serum en merkt meteen dat het serum intrekt en je huid wat begint te tintelen. Ik heb na gebruik meteen een moisturiser nodig.VITAMIN C / Collageen aanmaak en glow
Vitamine C is onmisbaar voor je huid. Het stimuleert de aanmaak van collageen, remt de pigmentproductie en geeft een boost. Het is bovendien rijk aan antioxidanten die zorgen voor extra bescherming tegen UV-straling. Samen met hyaluronzuur, zoethout- en druivenpitextract zorgt dit witte serum in het oranje potje voor zichtbare vermindering van donkere vlekjes en rimpeltjes en maakt je huid egaler met een gezonde glans.
Van het doorzichtige serum breng je in de ochtend en/of avond 3 tot 4 druppels aan op je gereinigde huid. Je huid krijgt meteen die glow, die je ook nog ziet als je daarna je dag-/nachtverzorging aanbrengt en je huid voelt soepel en gehydrateerd aan. Vitamin E / Eerste hulp bij huidproblemen en vocht
Het witte serum in het roze potje wordt ook wel het ‘EHBO-serum’ genoemd vanwege de sterk hydraterende en herstellende werking en de hoge dosis beschermende antioxidanten. Vitamine E helpt huidirritaties sneller herstellen, kalmeert, vermindert ontstekingen en roodheid, versnelt de genezing van (acné)littekens en biedt bescherming tegen schade door vrije radicalen. Het Vitamin E serum helpt daarnaast de huideigen barrièrefunctie te verbeteren, wat een gevoelige huid of irritaties als eczeem helpt herstellen en voorkomen.
Dit serum bevat naast Vitamine E, hyaluronzuur, druivenpit- en macadamia olie. In de ochtend en/of avond 3 tot 4 druppels op je gereinigde huid aanbrengen en 1 minuutje laten intrekken (touch-dry) en daarna je dag-/nachtcrème. Je voelt meteen dat dit serum kalmeert, ontspant en hydrateert. Dit serum werkt trouwens ook heel goed als after sun.

Het inpassen van deze serums in je bestaande beautyroutine is dus heel simpel. Je kijkt en voelt waar je huid behoefte aan heeft en maakt dan de keuze en voelt en ziet meteen resultaat (laat staan wat het op langere termijn doet). Overigens zijn de serums niet bedoeld om met elkaar te mengen, want voor een optimaal resultaat gebruik je ze afzonderlijk. Je kunt de serums eventueel combineren door goed in te laten trekken voordat je een tweede er overheen aanbrengt, maar 2 serums per keer is echt de max. Ik wissel ze in de ochtend en avond gewoon af, waar mijn huid op dat moment behoefte aan heeft.

Michelle Doherty
De Australische Michelle Doherty heeft jarenlang een ernstige vorm van acne gehad, die na haar jeugd niet verdween. Niet alleen de toen beschikbare producten, maar ook het gebrek aan inlevingsvermogen van artsen en dermatologen stelden haar continue teleur. Ze liep bij toeval tegen de productformule aan die zij later omdoopte tot ‘Liquid Gold’ en begon van hieruit haar eigen producten en merk te ontwikkelen. Door haar eigen ervaringen beschikt Michelle over een enorme dosis kennis en inlevingsvermogen om mensen te helpen het beste uit zichzelf en hun huid te halen. Zij weet immers als geen ander welke sporen een huidprobleem kan nalaten op je zelfvertrouwen.

Alpha-H
Alpha-H richt zich specifiek op huidverbetering. Het Australische merk werkt daarom uitsluitend met hoge percentages van de door dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten, zoals glycolzuur, retinol, melkzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A, B, C en E. Integriteit, effectiviteit en kwaliteit staan bij Alpha-H voorop; daarom worden synthetische ingrediënten, parfums of vulstoffen zo veel mogelijk vermeden; wordt er waar mogelijk gewerkt met natuurlijke ingrediënten of alternatieven en worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit en effectiviteit van de producten; ongeacht de prijs van de grondstoffen. Door Michelle’s bevlogenheid is het merk in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een internationaal opererend familiebedrijf met producten die inmiddels in ruim 40 landen en ruim 1000 salons en klinieken wereldwijd verkrijgbaar zijn. Liquid Gold is uitgegroeid tot een internationale bestseller, waarvan wereldwijd elke minuut twee stuks worden verkocht.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *