O&M: USE YOUR HEAD

In zijn mooie Amsterdamse salon vertelt Rick van het Meer enthousiast alles over O&M (Original Mineral). Rick verzorgt al meer dan 18 jaar de haren van o.a. BN-ers en is de creative director en verzorgt de educatie in Nederland van dit Australische, gebruikersvriendelijke haarverzorgings merk.

collageO&M is in het jaar 2000 ontwikkeld door Alan Buki en Jose Bryce Smith. Alan zocht een oplossing voor zijn huidproblemen als gevolg van contact met traditionele haarkleuringen. Als kapper was het voor hem onmogelijk geworden zijn beroep uit te oefenen. O&M is op deze manier geboren in een salon in Londen. Daarmee was het één van de eerste merken die geen ammonia in hun haarkleuringen gebruikten. In Sydney is het merk doorontwikkeld en kreeg het al snel de status van ‘meest gezonde haarkleuring’ In 2011 werd deze innovatieve strategie ook gebruikt voor de haarproducten lijn. Dit heeft geresulteerd in kwaliteitsproducten ontwikkeld door en voor kappers, waarbij verdachte chemische stoffen, zoals ammonia, PPD en Resorcinol zijn vervangen door milde natuurlijke Australische botanische extracten en actieve mineralen.

Haarverzorging
Om het gebruik van O&M thuis ook simpel en strak te houden is voor zowel de haarverzorging als styling een 3 stappen methode ontwikkelt.

O&M

3-step Cleanse (vanaf € 27)
1 Detox- reinigt het haar en verwijdert vet-en vuildeeltjes
2 Cleanse – met een van de shampoos voor jouw haartype
3 Moisturise of herstel – met een conditioner of masker

De haarverzorgingslijn ruikt heerlijk en bevat geen schadelijke stoffen zoals sulfaten en parabenen, dus veel beter voor je hoofdhuid en haar, maar daardoor schuimt de shampoo wat minder dan je misschien gewend bent. Fijn om te weten dat O&M ook mini’s van hun fijne producten verkoopt, ideaal om mee op vakantie te nemen. Naast de shampoos is ook zeker het Seven Day Miracle Moisture Masque een aanrader. Dit masker heeft een zacht zoete geur van vanille en geeft je haar die glans en look alsof je net van de kapper komt.

3-step Style (vanaf € 25)
1 Hydrate – als voorbereiding op de styling
2 Foundation – bepaalt de look bijvoorbeeld extra volume of wavy
3 Finish – voor een glans of stevige fixatie

O&M1

Clean Color Technology
Gezond haar begint bij haar dat vrij is van stress. En stressvrij haar begint bij het verminderen van chemische overbelasting. De kern van de kleuringen bij O&M ligt in de unieke Clean Color Technology, geformuleerd met mineralen en minder chemische alternatieven voor traditionele haarverf ingrediënten. O&M heeft 90! permanente kleuringen, met een 100% grijsdekking: Mineral CCT. En een semi permanente kleur en gloss kleuring: Liquid CCT.

Op de website O&M vind je de salon locator en alle O&M producten kan je hier en op de website van skins.nl bestellen.
Rick van het Meer, Roelofhartstraat 17, Amsterdam T 020 8208277

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *