P20

Herkenbaar? Genieten in de zon is heerlijk, maar soms vergeet je – of heb je geen zin – om je regelmatig in te smeren, terwijl je natuurlijk wel weet dat het moet. En zeker kinderen hebben daar niet altijd zin in; willen meteen voetballen of de zee in 😉 Dan is P20 dus je oplossing. ’s Morgens 1 keer royaal aanbrengen (niet rechtstreeks op het gezicht sprayen), goed uitsmeren, 15 minuutjes laten intrekken en het beschermt tot wel 10 uur. De ‘bruinige’ transparante gel breng je makkelijk aan, laat geen wit laagje achter, is waterresistant (80 minuten in het water) en bevat een hoge UVA-filter tegen huidveroudering.

De Deense Claus Riemann heeft in 1979 P20 ontwikkeld. P20 staat voor ‘Protection 20’. Deze factor was toen uniek, omdat er alleen lage of geen(!) SPF in zonneproducten zat. Riemann ontwikkelde dit product voor een bevriende arts met een lichte huid die naar Afrika ging en de hele dag bescherming nodig had.

UVB zorgt voor het bruiner worden en verbranden van de huid en is het sterkst tussen 10 en 16.00 uur in de lente t/m de herfst. Maar UVA dringt dieper in de huid door, beschadigt de textuur van je huid, is het hele jaar aanwezig en gaat zelfs door onbeschermd glas heen. Dus om je huid goed te beschermen is het verstandig om een hoge factor voor beiden te kiezen. En je weet…met een hoge factor word je niet minder bruin, maar verbrand je niet! Dus bescherm jezelf en je gezin met een hoge UVA en UVB bescherming, bij voorkeur watervast, blijf zeker tussen 12 en 15.00 uur in de schaduw en draag het liefst een hoed (pet) en een zonnebril.

Deze beide P20 sprays bevatten geen parfum, oxybenzone, kleurstoffen of conserveermiddelen. Helaas wel alcohol dat je ook ruikt als je de gel aanbrengt. Vooral bij zonnebrandcrèmes met een hoge factor wordt alcohol vaak als chemische verbinding gebruikt. Riemann P20 biedt een goede bescherming, maar heeft hierdoor helaas wel een uitdrogend effect op je huid. Dus verzoek aan Riemann om de alcohol door water (aqua) te vervangen 😉 Je koopt P20 in SPF 20, 30 en 50+ o.a. bij Etos en Kruidvat vanaf €17,48.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *