OLIVEDA

Ken jij Oliveda al? Ik kende het nog niet, maar de lieve Maureen van Pure Beauty Boutique was er zo enthousiast over dat ik erg benieuwd werd naar het verhaal achter het merk en de werking van deze mooie producten, zeker naar de mondolie. Oliveda, zoals de naam al doet vermoeden 😉 draait om olijfbomen met hun medicinale- en beauty – lees anti-aging! – eigenschappen.

Zo’n 20 jaar geleden kreeg de Duitse Thomas Lommel, oprichter van Oliveda, een heftige burnout na járen keihard te hebben gewerkt. Hij ging letterlijk in een olijfboom zitten – werd ook wel de olijfboomfluisteraar genoemd – en verdiepte zich in de kracht van de olijfboom. Hij begon rond de Middellandse Zee en studeerde in verschillende landen hoe topkwaliteit olijfolie wordt geproduceerd. Hij leerde van wijze kruidenvrouwen en ontdekte in Alupië (Italië) het geheim van 100-jarigen: het verse, grasgroene celsap van het olijfblad waarin de evenwichtige krachten van de olijfbomen in hun geheel zijn opgenomen en tot 3000 maal krachtiger zijn dan in hoogwaardige olijfolie! Deze olijfbomenfluisteraar heeft er zelfs een boek over geschreven: Olive Tree Therapy.

Uniek
Wat maakt deze Holistische, Mediterrane, Ayurvedische Oliveda producten zo uniek? Door middel van een complex biotechnologisch proces in harmonie met de olijfbomen en de natuur, vervangt Oliveda de standaard 70 procent waterbasis – waaruit producten van andere cosmeticamerken bestaan – met het celelixer en hydroxytyrosol complex van de olijfboom. Hydroxytyrosol komt voor in olijven. Het is een biologisch actieve stof die antioxiderend, antimicrobieel en radicaalvangend is. Radicalen die vrijkomen bij UV-straling worden door deze stof geneutraliseerd.  De combinatie van het krachtige elixer, het hydroxytyrosol complex, oude kruiden recepten uit kloosters en plantensynergie maakt Oliveda producten een zeer effectieve lijn van natuurlijke cosmetica die veel meer biedt dan alleen verzorging voor elk huidtype en bescherming tegen vrije radicalen.

i24 mouth oil cure detoxifying
Al jaren oilpull ik (wat je hier hebt kunnen lezen) 
met kokosolie en was erg benieuwd wat deze olie (€36,95) voor je doet. De olie bevat een combinatie van olijf polyfenolen hydroxytyrosol en oleuropein vormen, met het extract van geneeskrachtige kruiden en Marokkaanse munt. De smaak is dus heel anders dan kokos, frisser. Ook deze olie bindt verontreinigingen die je ’s nachts in je mond hebt opgebouwd en verwijdert deze uit je lichaam. Bloedend tandvlees en plaque op de tong en tanden worden verminderd, dat merk je al na één keer pullen! Maar ook belooft deze olie dat na 2-3 weken, je teint frisser is en je huid fijnere poriën heeft. Je vetstofwisseling wordt gestimuleerd en verbeterd én je cholesterolniveaus aantoonbaar verminderd. Je tanden krijgen, net als met kokosolie, hun natuurlijke witte kleur. Oilpullen is heel even wennen, maar na een paar dagen weet je echt niet beter, dus ik zeg doen!

f25 neroli face oil rejuvenating
De 100% biologische en heerlijk ruikende gezichtsolie (€34,95) bevat vocht en voedingsstoffen, die dankzij de fijne structuur volledig wordt opgenomen door je huid. Arbequina Extra Vergine olijfolie in combinatie met de extra vergine tarwekiemolie, bestrijden vlekken en verminderen littekenweefsel. Oranjebloesemolie en extracten van olijven en olijfblad stimuleren de bloedcirculatie. De olie egaliseert en verzacht je huid waardoor je een zachte, elastische en glanzende huid krijgt. Ik gebruik deze olie in de avond voor het slapen gaan.

f07 anti aging face cream
De zeer actieve anti-aging crème (€36,95) bevat olijf polyfenolen oleuropein en hydroxytyrosol en ruikt heel lekker. Deze twee natuurlijke anti-aging ingrediënten stimuleren levende cellen en verlengen hun levensduur. De natuurlijke, vitale functies van de huid worden weer in balans gebracht, waardoor de elasticiteit van je huid verbetert en de zichtbare tekenen van veroudering verminderen. De avocado-olie hydrateert je huid, waardoor deze er gladder en vlakker uitziet.

f38 purifying cleansing gel
Deze zacht schuimende, wat dikkere, heerlijk ruikende reiniger (€14,95) op basis van vers olijfblad cel elixir, milde kruiden en suikers verwijdert make-up, talg en vuildeeltjes. De olijf polyfenolen en hydroxytyrosol oleuropein met sterk geconcentreerde anti-oxidanten bestijden op effectieve wijze vrije radicalen bestrijden en verfijnen je poriën. Je huid wordt gehydrateerd en voelt niet trekkering aan en is heel fijn onder de douche. 

Ik begrijp waarom Maureen zo enthousiast is en ben ook heel benieuwd naar de andere Oliveda producten, die je heel makkelijk hier kan bestellen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *