|

HET PINDAKAASBOEK + WIN

WHAT? Pindakaas in mijn açai bowl?!? Als je de insta van Marvelousz.com volgt, weet je dat ik gek ben op deze bowls, maar met pindakaas? Jennifer en Lianne, je kent ze vast nog wel van hun mooie boek Cookart, zeggen in hun nieuwe Het Pindakaasboek – met weer de mooiste foto’s en heerlijke recepten – dat dat heel lekker is en weet je, ze hebben gewoon gelijk! 

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Een boterham met pindakaas (met banaan!) kent iedereen wel en in bijna ieder huis – bij ons is de ‘normale’ Calvé met de bruine dop favoriet – vind je wel een potje. Of gewoon een lepel en dan heerlijk genieten 😉 of zelf pindasaus maken. Het is veel gezonder dan het Italiaanse Nutella dankzij de onverzadigde vetten. Maar je kan met pindakaas dus ook heerlijk koken, gezien dit heerlijke nieuwe Pindakaasboek. Wat dacht je van pindakaasijsjes, pindakaaslatte of een pinda vega curry? De Springrolls, smoothies en de healthy pinadakaaswafels staan als volgende op mijn to-make lijstje. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar net als in Cookart spatten de mooiste foto’s van de bladzijden af, waarbij het water spontaan in je mond loopt. Van dit boek wordt (niet alleen) iedere pindakaasfan zo blij!

Deze heerlijke açai bowl uit Het Pindakaasboek is heel makkelijk te maken en de pindakaas geeft er een notige touch aan. Açai is een inheemse bes van de Amazone regenwouden en enorm rijk aan natuurlijke antioxidanten (anthocyanen), waardoor de besjes ons immuunsysteem op een natuurlijke manier stimuleren.  De açai poeder heb ik bij Ekoplaza gekocht (€15,99 per 100 gram), want in dit poeder zit in vergelijking met de andere poeders het minste suiker en de meeste açai besjes.

    

RECEPT Açai bowl (blz 65)

1 grote bowl | bereidingstijd 10 min

Ingrediënten
4 el açaipoeder,
2 bananen,
1 tl pindakaas,
60 gr bevroren rood fruit,
100 ml amandelmelk

Topping: pindakaas, rood fruit, granola, kokosrasp

Materiaal: Keukenmachine
Meng 1,5 banaan met het açaipoeder, 1 tl pindakaas en het
bevroren fruit in een keukenmachine. Voeg de amandelmelk toe. Giet deze massa in een bowl en begin vervolgens met het toppen van je açaibowl: leg de halve banaan erop in plakjes. Voeg pindakaas, rode vruchten, granola en kokosrasp naar wens toe.

Wil jij je ook laten inspireren om meer uit zo’n potje pindakaas te halen en kans maken op zo’n heerlijk exemplaar van Het Pindakaasboek? Ik mag van de uitgever Scriptum, waar je natuurlijk Het Pindakaasboek ook voor €14,95 kan bestellen, 1 exemplaar weggeven. Doe je mee? Laat dan hieronder of op Facebook een berichtje achter hoe jij je pindakaas eet. Onze Facebook- en Instapagina liken en de actie delen = ♥
Leuk detail, de pinda op de kaft van het boek ligt erop, voel zelf maar 😉

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Ik, als echte pindakaas-verslaafde eet het het liefst puur natuur: met een lepel naast een kop koffie!
  Maar op stukjes appel als tussendoortje, of kipfilet met pindakaas en ananas. Heerlijk!

 2. Pindakaas oh heerlijke pindakaas.
  Ik kan mijn trek naar jou (bijna) niet de baas.
  Ik eet je op, op brood en op beschuit.
  Met twee sandwiches per dag houd ik het echt niet uit.
  Een lepeltje zo & op koekjes want die staan ook op m’n lijst.
  Als sausje bij een portie friet of over de witte rijst…

  Maar ik wil zo ontzettend veel meer met pindakaas!
  Dus hoop ik met dit korte rijmpje als lokaas.
  Je te kunnen overtuigen dat ik dit boek “moet” winnen.
  Kan namelijk twee goeie redenen verzinnen :
  Ben single, maar als iets dat veranderen kan.
  Is het keukenprinses spelen, ben je zo aan de man 😉

  En ik zit ook nu alleen thuis met een ingetapete voet.
  Die me belemmert als ik naar buiten op date moet.
  Heb dus extra veel tijd om in de keuken te duiken.
  En met Pinda recepten is genieten van verre te ruiken!
  Ik wil zo graag worden, tot over m’n oren verliefd.
  Pindakaas, kom pindakaas-boek oh kom alsjeblieft.

 3. Op knäckebröd en rijstwafels en verder als dip bij rauwe zoete aardappel. Het maken van pindasoep staat al lange tijd op de planning. Verder ben ik nooit gekomen. Lijkt me heel leuk om met dit boek aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *