NATRULINE

Heb het al vaker gezegd, ik ben een lipbalm fan, kan niet zonder. Dus was erg benieuwd naar deze twee vrolijke doosjes ‘Quick fix for dry lips’ met 100% natuurlijke lipbalm; de Natruline van Beauty Kitchen. Want wat blijkt uit het Europees Wetenschappelijk Comité voor Consumentenveiligheid? Wanneer je elke dag een aantal keer lipbalm aanbrengt, slik je naar schatting vier hele lipsticks per jaar door! WTF?

Beauty Kitchen heeft jaren gewerkt aan deze Natruline, een lippenbalsem zonder minerale olie/petroleum jelly. Want dagelijks MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) ‘eten’ is niet heel gezond, het vermoeden is zelfs dat het schadelijk is. Dus waarom niet een lipbalm gebruiken die geen minerale olie bevat en 100% natuurlijk is? Maar die wel ingrediënten bevat waarvan bewezen is dat ze vocht vasthouden en zo een natuurlijke barrière voor je lippen is en ze super zacht maakt.

Beauty Kitchen heeft twee versies de blauwe Natural en groene Vegan. De Natural bevat castorolie, carnaubawas en bijenwas en de Vegan alleen castorolie en carnaubawas. Beiden ruiken licht naar mint, alleen zie ik dit niet bij de ingrediënten op het doosje achterop staan.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Natural (eerst handen wassen voor het aanbrengen), smeert wat makkelijker uit en voelt ‘voller’ aan, wat denk ik door de bijenwas komt. Eigenaresse Jo vertelde me een paar jaar geleden al dat ze zelf bijen (duurzaam en cruelty free) houdt en vertelde dat honing -een superfood en goed voor je huid- wel duizend jaar bewaard kan blijven en dat niemand weet hoe dit precies kan. Tip: leg naast handcrème  ook een blikje lipbalm naast je bed en breng voor het slapen aan.
Natruline is voor €3,49 te koop bij Holland and Barrett.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *