MY PAYOT GLOW

Payot vond het tijd dat ik kennis maakte met deze twee nieuwe GLOW boosters. And you know me & glow… Spoiler alert, het werkt, lees maar:

My Payot Peeling Eclat (€19,98) bevat als exfoliërend ingrediënt glycolzuur, een AHA zuur dat dode huidcellen op milde wijze verwijdert. Dode huidcellen kunnen de huid er dof en vaal uit laten zien. Door deze cellen te verwijderen wordt je ‘nieuwe’ frisse huid zichtbaar. Resultaat een gladdere huid met die glow! Bovendien worden je verzorgingsproducten die je daarna aanbrengt nog beter door je huid opgenomen. Vitamines uit sinaasappelextract, gojibessen en açaíbessen versterken het resultaat en zijn daarnaast ook nog eens anti-aging, want verminderen rimpeltjes, fijne lijntjes en vervagen pigmentplekken. Je brengt niet te veel lotion (anders een gevoelige rode huid) in de ochtend en avond aan op je gereinigde gezicht en hals, met je vingertoppen of een wattenschijfje. Daarna breng je je huidverzorging (crème, gel of olie) aan en overdag bij voorkeur een SPF.

Na de Peeling Eclat heb ik de My Payot New Glow (€30,60) gebruikt, een vitamine C treatment voor 10 achtereenvolgende nachten. Deze vloeibare gel met maar liefst 12% vitamine C gaat tekenen van vermoeidheid, stress en weersverandering tegen en wie heeft dit niet nodig?

Vitamine C staat bekend om haar verhelderende werking, stimulatie van collageenproductie en bescherming tegen vrije radicalen. Maar het is een vrij instabiel ingrediënt, want verliest snel haar werking wanneer het wordt blootgesteld aan licht en zuurstof. Maar daar heeft Payot een slimme oplossing voor bedacht. Het vitamine C poeder is verwerkt in de dop van het flesje, om het te beschermen tegen licht en zuurstof. Doordat je zelf het poeder met de gel mengt, heeft de vitamine C een optimale werking. Daarnaast bevat de gel extracten van gojibessen en acaibessen, rijk aan vitaminen en zoals hierboven al beschreven zijn ze anti-aging. Het drukken op de originele dop van het flesje om het vitamine C poeder met de gel te mengen, werkte bij mij niet echt. Dus na een paar keer drukken heb ik de dop er maar afgehaald en het openingetje groter gemaakt en het poeder in de gel laten vallen. Daarna de dop met pipet erop gedraaid en flink geschud, zodat het poeder gelijkmatig door de gel verdeeld werd. 10 avonden 5 druppels gel op mijn gezicht en hals aangebracht, het tintelt een beetje (dus het werkt) en ja hoor ook meteen die glow (ook nog de volgende ochtend). Daarna mijn gezichtsolie voor de nacht (of crème) aangebracht. En ik kan je zeggen dat naast de Eclat ook deze kuur een blijvertje is, ik mis de afgelopen avonden deze gel echt, dus dat zegt genoeg. Zodra mijn huid weer vaak en dof gaat worden, bestel ik een nieuw kuurtje. Oh ja, wel overdag een SPF gebruiken, want door Vitamine C is je huid gevoeliger voor de zon.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *