|

BEAUTY KITCHEN + WIN

Waarschijnlijk heb je op social media voorbij zien komen dat twee weken geleden de zwangere Jo Chidley van Beauty Kitchen weer in Nederland was en natuurlijk wilde ik daar weer bij zijn (BIG fan). Zij vertelde dat duurzaamheid ook in cosmetica de toekomst is. Daarnaast heeft ze haar twee huidverzorgingslijnen vernieuwd en maak je gewoon kans op dit fijne pakket natuurlijke en effectieve beauties. Dus lees je even mee?

Duurzaamheid
Duurzaamheid van cosmetica wordt tot nu toe grotendeels bepaald door de ingrediënten, maar verpakkingen hebben ook een enorme impact op het milieu. Elk jaar produceert de cosmetica-industrie 120 miljard! verpakkingen, waarvan de meeste niet worden gerecycled. Daarom heeft Beauty Kitchen het voortouw genomen en samen met Holland & Barrett en ondersteund door Plastic Soup Foundation het eerste unieke duurzame retoursysteem voor cosmeticaverpakkingen in Nederland en België̈ gelanceerd.

Return. Refill. Repeat.
Met Return. Refill. Repeat. breng je je lege Beauty Kitchen verpakkingen terug naar Holland & Barrett. Je ontvangt als dank 200 Passie Punten (ter waarde van € 2,-) op je Holland & Barrett Loyalty Card. De lege verpakkingen gaan terug naar het Ierse Beauty Kitchen. Daar worden de verpakkingen gereinigd en opnieuw gevuld en gelabeld voor hergebruik. Om dit mogelijk te maken, maakt Beauty Kitchen vanaf nu uitsluitend gebruik van herbruikbare verpakkingen. Natuurlijk is het heen en weer vervoeren van de verpakkingen ook niet heel duurzaam, maar Jo dat ze niet perfect zijn, maar ergens moeten beginnen.

Jo: “Hergebruiken is nóg beter dan recycling, omdat het energie bespaart die je anders voor recycling nodig hebt. De verspilling wordt tot een minimum beperkt want er wordt niets weggegooid. Het succes van hergebruik ligt in het nadenken over wat we doen met dingen die anders op de vuilnisbelt terecht komen. Het gaat erom dat we de levensduur van gebruiksproducten zo lang mogelijk weten te verlengen.”

 • 99% van de cosmeticaverpakkingen wordt na 1x gebruiken weggegooid, dat zijn dus 120 miljard verpakkingen per jaar
 • Minder dan 30% van de verpakkingen wordt gerecycled
 • Hergebruik van verpakkingen kost minder energie dan recycling
 • Lege Beauty Kitchen verpakkingen kunnen bij elke Holland & Barrett winkel in Nederland en België worden ingeleverd.

Daarnaast doneert Beauty Kitchen 1% van haar wereldwijde verkoop aan de Plastic Soup Foundation. Dit bedrag wordt gebruikt in de wereldwijde campagne om het gebruik van microplastics in schoonheidsproducten tegen te gaan. Want in sommige gezichtscrèmes zitten miljoenen minuscule deeltjes plastic die via onze huid in ons bloed terecht komen. Dat is schrikken hè? Dus check de etiketten van je verzorgingsproducten in ieder geval op: polymeren en polyethyleen.

Natuurlijke Beauties
Beauty Kitchen werd in 2010 opgericht door Jo en ontwikkelt 100% effectieve beautyproducten waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve, natuurlijke en duurzame ingrediënten. Hun missie is om zoveel mogelijk consumenten te bereiken met duurzame schoonheidsverzorging. Daarom zijn niet alleen de formules van de twee heerlijk ruikende huidverzorgingslijnen Seahorse Plankton+ en Abyssinian Oil vernieuwd, maar ook de verpakkingen dus duurzaam gewijzigd.De Abyssinian Oil Prime Time Cream Cleanser (€14,49) verwijdert make-up, overtollige olie en vuil van je gezicht en hydrateert deze tegelijkertijd. Het reinigt je poriën diep en hydrateert meteen door de aanwezige natuurlijke olie. Geschikt voor alle huidtypes en zelfs voor de meest gevoelige huid rond de ogen. Deze beauty kende ik nog niet, maar wat is ie fijn. Uit het pompje komt een dikke, witte, heerlijk ruikende crème die je op je gezicht smeert. Je masseert even en spoelt het af (in de douche) met warm water. Wat overblijft is een schone, maar geen uitgedroogde huid.Deze Abyssinian Oil Hydra Boost Dagcrème (€17,49) is een power versie van arganolie en helpt de natuurlijke elasticiteit van je huid te herstellen zonder de poriën te verstoppen. Abyssinian olie komt van de bloemen van de Abyssinian plant. De bloemen worden geoogst zonder beschadiging van de plant waardoor dit ingrediënt ook nog eens super duurzaam is. Ook deze lichte dagcrème kende ik nog niet. Ruikt ook zo lekker, smeert makkelijk uit en je huid voelt gehydrateerd, soepel en zacht aan; heerlijk.  Het Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask (€17,49) is een 100% natuurlijk reinigend masker met onder andere Franse klei, Abyssinian olie en shea butter. Het masker gebruik je wekelijks om de huid van het gezicht, de nek en decolleté te beschermen en te herstellen. Deze gebruik ik al een tijdje en de vernieuwde versie is net zo fijn als zijn voorganger.Sinds ik kennis maakte met Beauty Kitchen blijft deze Seahorse Plankton High Definition Facial Oil (€23,49) in mijn beauty stash. Ik vind de 100% natuurlijke gezichtsolie heerlijk voor de nacht, maar de olie kan natuurlijk ook in de ochtend worden gebruikt. Seahorse Plankton behoudt de natuurlijke jeugdige uitstraling van de huid, maakt glad, kalmeert de probleemhuid, stimuleert de elasticiteit van de huid, vermindert fijne lijntjes en rimpels, hydrateert en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Kortom een hele, fijne olie die ook nog eens je hui een mooie glow geeft.

WIN WIN WIN!
De zomer begint goed, want jij maakt kans op deze vier fijne, natuurlijke beauties! Vermeld hieronder wat jij doet om duurzamer te leven en naar welke van deze beauties jij het meest beniewd bent. Én je maakt extra kans als je op onze social media (waar je ons natuurlijk al volgt) diegene tagt die dit item ook echt moet lezen.

Beauty Kitchen: Small changes, Big impact ?

Vergelijkbare berichten

36 reacties

 1. Wat ik doe: heel fanatiek plastic verpakkingsmateriaal apart verzamelen. Glas hou ik eveneens apart uiteraard. En ik zorg voor mijn eigen boodschappentas(sen) en zakjes voor fruit en groente. Meest benieuwd ben ik naar de Seahorse Plankton High Definition Facial Oil.

 2. Héérlijk winactie !
  Love de natuur en heb daarom ook een mooie ‘welkomstuin’ voor de bijen vlinders vogels .
  Afval scheiding
  Douchen houd ik tekening mee
  Biologische producten
  Kortom goed bezig

 3. Ik ben het meest benieuwd naar de Seahorse Plankton High Definition Facial
  Oil .
  Om duurzamer leven koop ik veel bij ff kringloop breng ook veel in natuurlijk

 4. Ik probeer plasticverpakkingen zoveel mogelijk te vermijden, en heb altijd een eigen tas bij me. Een goede dagcrème vind ik belangrijk, naar de Abyssinian Oil Hydra Boost Dagcrème ben ik het meest nieuwsgierig.

 5. Wat een mooie producten:)

  *afval scheiden
  *kort douchen
  *linnen tasjes
  *verwarming laag, vest (wel van esprit) aan
  •biologische kopen en dus koken
  ……
  …….

 6. De dagcreme ben ik het meeste nieuwsgierig naar. Wij scheiden afval, kopen zonder plastic als dit mogelijk is. Groenten en fruit gewoon los in de tas.

 7. papier en glas en pmd naar het containerpark, groenten en fruit in de daarvoor voorziene zakjes , ken het merk niet maar ben wel benieuwd naar de seahorse plankton 5 minute miracle mask

 8. Ik was al vrij groen bezig met mij boodschappen, maar heb het nu door getrokken naar mijn drogisterij producten. Plasticvrije wattenstaafjes bijvoorbeeld. Dat was trouwens flink zoeken. En mijn laatste aanwinst: katoenen pads om make-up mee te verwijderen. Heel handig en wasbaar! Groen dus.
  Deze prijs past dus perfect in mijn groene badkamerkastje!

 9. Ik neem zelf bij het winkelen een tas of zak mee.
  Ik probeer zoveel mogelijk producten met minder verpakkingsmateriaal te kopen.
  Ik scheidt afval zo goed mogelijk.
  Ik rij en reis zoveel mogelijk co2 neutraal.
  Ik vermijd palmolie.

  Het product waar ik het meest nieuwsgierig naar ben is Abyssinian Oil Hydra Boost Dagcrème

 10. Ik heb een aantal tegels uit de tuin gehaald en teel mijn eigen groenten!
  Douche nog maar 2x in de week (de andere dagen met een washand)
  Zoek kleding in een tweedehands-winkel.

 11. Om duurzamer te leven:
  – heb ik zonnepanelen
  – gebruik ik groene stroom
  – koop ik alleen tweedehandskleding (m.u.v. ondergoed)
  – gebruik ik alleen de fiets en openbaar vervoer
  – neem ik altijd een boodschappentas mee

  Seahorse Plankton High Definition Facial: ben ontzettend benieuwd!

  1. Wat een heerlinke winactie en ben het meest benieuwd naar de dagcreme…. ik doe best wel heel veel dingen om duurzamer te leven…. iets minder lang douchen, afval scheiden , naar de kringloop om te shoppen, probeer zoveel mogelijk op de fiets te doen en haal veel producten zoals eieren, fruit, groente en aardappels hier bij de boer in het dorp. Verder ‘deel’ ik veel met mijn zus hahah als we op iets uitgekeken zijn ruilen we het vaak…
   Groetje ilsiee

 12. Verder probeer ik zoveel mogelijk afval te scheiden, zelfs het kleinste stukje plastic hou ik apart. Verder glas, papier en gft afval, alles wordt gescheiden. Ik hou rekening met korter douchen, eet minder vlees en we hebben een dompelpomp aangeschaft zodat we onze tuin kunnen besproeien met water uit de singel voor ons huis. Zo proberen we op onze manier een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

  Ik ben zeer benieuwd naar de prime time cleanser, lijkt me een fijn product !

 13. Ik doe mee, om duurzamer te leven doe ik recyclen en groot verpakkingen aanschaffen en van de bovenstaande beauties ben ik het meest benieuwd naar Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask!

 14. Seahorse Plankton High Definition Facial Oil. Ik doe wat ik kan, zoveel mogelijk zelf vers en biologisch koken, natuurlijke make up en verzorgingsproducten , afval scheiden, zoveel mogelijk met de trein, kort douchen, lampen uit vaak en vaak voor vegan kiezen. Ook nu bewuster met kleding ,maar dat kan beter, ben nog allemaal aan het uitzoeken.

 15. Er is zóveel te koop wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt! Daar begint duurzaam leven voor mij eigenlijk wel mee! En als ik iets wil kopen, dan doe ik dat heel bewust en laat zoveel mogelijk (plastic) rommel staan! Maar de Seahorse Plankton High Definition Facial Oil hoort daar natuurlijk niet bij, dit lijkt me zo’n fantastische alleskunner, één product dat vele andere overbodig maakt, mooier kan toch niet?!

 16. Om duurzamer te leven eet ik minder vlees, breng glas en plastic naar de speciale bakken en oude kleding en spullen die ik niet meer gebruik naar de kringloper. Ik ben het meest benieuwd naar de Abyssinian Oil Hydra Boost Dagcrème!

 17. Behalve afval scheiden (dat doet toch iedereen mag ik hopen?), eet ik zo veel mogelijk biologisch (waarvan max 2x per week vlees), drink uit de soda stream en ga op de fiets naar werk. Ook heb ik een zeer insectvriendelijke tuin en hebben we een timer op onze waterbesparende douche. Met al dat fietsen kan ik wel een goed huidreinigingspakket gebruiken!

 18. Ik verbouw sinds dit jaar mijn eigen fruit en een beetje groente. Scheelt weer uit de winkel kopen wat vaak in plastic verpakt zit. Verder pak ik vaker de fiets en laat ik de auto staan.
  Ik ben erg benieuwd naar Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask, een fijn masker is altijd goed!

 19. Ik fiets iedere dag naar mijn werk ipv met de auto te gaan.
  Ben erg benieuwd naar alle producten.
  Doe erg graag mee ????

 20. Het kan natuurlijk altijd beter maar ik probeer zo veel mogelijk te denken aan het duurzamer maken van mijn leven:
  Boodschappen, naar mijn werk, kinderen wegbrengen etc. doe ik allemaal op de fiets
  Plastic, AGF, papier, glas e.d. scheiden we allemaal, niet alleen thuis maar ook op het werk
  Waterbesparende douche, kranen en toilet
  Shampoo & douchegel in herbruikbare flessen, zodra ze leeg zijn kan ik deze weer laten vullen
  Neem altijd mijn eigen tassen mee naar de winkel
  Lampen uit waar wij niet zijn in huis
  Nu wat lastig, maar wij hebben buiten een opvangton zodat wij met dat water de tuin kunnen sproeien

  Ik ben wel benieuwd naar alle 4 de producten maar als ik er nu 1 moet kiezen: Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask

 21. Wat een beauty van een set. Ik ben erg benieuwd naar de 5 min. Mask, zal dit product mijn uit niet rood maken. Ik ben erg benieuwd.

 22. Alles war ik kan hergebruiken leg ik apart en gebruik dit nog een ker of meerdere keren. De kleding vaker luchten buiten en de wasmachine vol draaien. De was buiten drogen op een rek! Schijnt de zon de warmte heerlijk binnen laten komen in de koude herfst- en wintermaanden. Daar waar je maar even bent een lampje ophangen met een sensor erin. Waar je niet bent de lampen uit! Regelmatig loop ik een kringloopwinkel binnen en scoor hier de mooiste spullen! Voor weinig! En zo kan ik nog wel even doorgaan! Abyssinian Oil Hydra Boost Dagcrème Lijkt me een superfijn produkt. Graag zou ik dit willen testen.

 23. Gezien ik ook niet meer de jongste ben, ben ik erg benieuwd naar de Seahorse Plankton High Definition Facial Oil.
  Hopelijk werkt het echt om de fijne lijntjes weg te werken, en de huid soepel te houden om nog eeeeven langer er wat jonger uit te zien 🙂

 24. Ik ben vooral benieuwd naar het Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask!

  Zelf probeer ik zo bewust en duurzaam mogelijk te leven. Dus ik verspil geen voeding. Koop vaak tweede hands kleding en meubels. En zet in de winter de verwarming een graadje kouder en trek een warme trui aan.

 25. Ik doe boodschappen met mijn eigen tas en neem geen plasticzakjes meer aan.
  Gooi nooit geen eten meer weg, vries restjes in.
  Ben zuinig met water als ik douche en koop ook geen plasticwaterflesjes meer.
  Zorg ook altijd dat het afvalplastic in de oranje bak gaat.
  Graag doe ik mee met deze winactie en ben benieuwd naar de dagcrème, want die kan ik goed gebruiken op mijn leeftijd.
  IK volg op Bloglovin en waag een kansje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *